(video) O fostă pădurară susține că este supusă presiunilor și a fost demisă ilegal din funcție. Acuzațiile aduse către șeful Întreprinderii Silvice din Călărași, Ștefan Deleanu

O fostă angajată a Întreprinderii Silvice din Călărași, Svetlana Cataraga, susține că este intimidată și presată de către directorul întreprinderii, Ștefan Deleanu. Femeia spune că a fost ilegal eliberată din funcția de pădurar în anul 2017, pentru ca Deleanu să-și instaureze o rudă în această funcție, iar acum vor să o lipsească și de locuința de serviciu.

Foto: captură video

Totul ar fi început acum doi ani, atunci când Ștefan Deleanu a fost numit în funcție nouă. Totodată, Svetlana Cataraga îl acuză pe Deleanu că din 2017 și până în prezent sunt tăiați ilegal copaci de specie valoroasă din raionul Călărași.

„În anul 2017, luna octombrie, domnul Delenau m-a eliberat din funcția de pădurar. Dânsul a venit la întreprindere cu ideea de a mă elibera, pentru a-și pune o rudă în locul meu. Mi-a înscenat diferite lucruri murdare - mi-a înscenat tăiere ilicită, mi-a pus lipsă de la serviciu, mi-a fabricat dosare”, a declarat Svetlana Cataraga în cadrul unei conferințe de presă.

Svetlana Cataraga a mai adăugat că timp de doi ani, de la eliberarea sa din funție, s-au succedat trei pădurari, iar la moment funcția respectivă este ocupată de ruda lui Ștefan Deleanu,Tudor Ciumaș.

Totodată, fosta angajată a Întreprinderii Silvice din Călărași spune că în prezent trăiește la cardon (casa pădurarului), însă, prin intimidări și presiuni, Delenau ar încerca să o lipsească de locuință.

„Conform legii cu privire la locuință, în cazul în care nu există acordul benevol al fostului salariat de a părăsi locuința de serviciu, unica cale legală de a evacua respectiva persoană este prin instanța de judecată. Din anul 2017 până în prezent au fost întreprinse mai multe tentative de a încălca legea. Anume, în lispa unei hotărâri judecătorești se încearcă a presa pentru a părăsi locuința de serviciu”, a declarat avocatul Svetlanei Cataraga, care susține că ceea ce ține ce demiterea clientei sale, la fel, ar fi fost încălcate mai multe puncte din Codul Muncii.

În acest sens, Svetlana Cataraga spune că s-a adresat organelor de drept, însă, fără răspuns.

Președintele Asociației obștești „Moldova mea”, Fiodor Ghelici, a prezentat mai multe fotografii și imagini video cu ilegalităție pe care le-ar comite Ștefan Deleanu.

„Aceste materiale le-am pus pe masa președintelui Dodon acum doi ani, însă nu a reacționat. Atunci vom merge pe altă cale legală”, a menționat Ghelici.


Pub