PAS va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu și o interpelare la PG după ce s-a schimbat beneficiarul AIC

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu și o interpelare la Procuratura Generală după ce omul de afaceri rus Andrei Goncearenko a devenit noul beneficiar al Aeroportului Internațional Chișinău.

Foto: UNIMEDIA

„Ultimele evoluţii în cazul Aeroportului Chişinău arată că înţelegerea dintre Dodon (PSRM) şi Plahotniuc (PDM) cuprinde şi schimbarea proprietarilor aeroportului Chişinău.

Astfel, noul proprietar devine miliardarul rus Andrei Gonchearenko, iar unul din cele mai strategice obiective ale ţării cade sub controlul direct al unei ţări străine, riscând să devenină astfel aeroport intern al Federaţiei Ruse. În această ordine de idei, devine tot mai clară graba cu care PSRM şi PDM a demis guvernul Sandu, care ar fi împiedicat o astfel de tranzacţie”, susține PAS.

PAS / Sursa:PAS/facebook

Amintim că reprezentanții Aeroportului Internațional Chișinău au confirmat faptul că omul de afaceri din Rusia Andrei Goncearenko este beneficiar al companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd, care deține 95% din „Avia-Invest”, compania ce administrează Aeroportul Internațional Chișinău. NR Investments Limited a anuțat astăzi că a cedat controlul asupra companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd.

Andrei Goncearenko este fost top-manager la Compania „Gazprom”, cu interese de afaceri în diferite domenii precum construcții, dezvoltarea infrastructurii, imobiliare și comerț.


Pub