Moldtelecom nu a rămas indiferent față de nenorocirea altora: Compania a ajutat o familie numeroasă, care și-a pierdut casa, într-un incendiu

În urmă cu o săptămână, „Komsomolskaia Pravda din Moldova” a relatat povestea tristă a unei familii cu patru copii mici.

Este vorba despre familia Macari, care nu avea propria casă. Părinții Alla și Vasile, împreună cu cei patru copii mici, închiriau o locuință în raionul Călărași. Într-un final, copiii Valentina, Cătălin, Mihaela și Luminița au obținut propria casă în satul Logănești, raionul Hîncești, care le-a fost oferită de niște rude.

Foto: Moldtelecom

Fericirea acestei familii, însă, nu a durat prea mult. O sobă defectă a provocat un incendiu care le-a mistuit întreaga casă. În acea zi, mama și copilul cel mai mic se aflau la spital, întrucât cel din urmă se îmbolnăvise. Tatăl și ceilalți trei copii se aflau acasă.

„Eram în șură, reparam încălțămintea de lucru, când am simțit deodată un miros puternic de ars. Când am ieșit afară, am văzut că patul copilului ardea. Am strigat tuturor să părăsească casa. Au ieșit și am fugit spre drum, dat fiind faptul că în casă era un balon de gaz. Ne era teamă că ar putea exploda”, își amintește Vasile Macari.

Mama copiilor și-a văzut toată viața prin fața ochilor, se întreba cu teroare dacă au supraviețuit micuții. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit. Însă, toate lucrurile, hainele, rechizitele, jucăriile au fost distruse de flăcări.

„A ars păpușa mea preferată, pe care o iubeam foarte mult”, ne-a mărturisit fiica cea mică a familiei Macari.

Alla Macari era disperată și debusolată, întrucât nu știa ce avea să facă, în continuare, cu un copil de doi ani și jumătate și alți trei școlari.

„Sunt într-o disperare continuă, nu pot dormi nopțile. Nu știu ce să fac!”, povestea Alla.

Singura sursă de venit pentru familie este Vasile, tatăl celor patru copii. Acesta este singurul membru care lucrează, însă nu are un post de muncă permanent. Reprezentanții Primăriei din localitate ar fi bucuroși să ajute această familie, însă, potrivit lor, instituția nu dispune de resurse financiare.

Familia se afla într-o situație, aparent, fără ieșire și extrem de complicată, așa cum banii agonisiți timp de o viață au ars și ei, în incendiu. Singura lor speranță era să se găsească câțiva oameni cu inimă mare, care să îi ajute.

Nu a trecut mult timp după ce cazul lor a fost mediatizat, iar acești oameni s-au autosesizat. Compania Moldtelecom nu a rămas indiferentă atunci când a aflat despre situația familiei Macari, din articolul publicat în „Komsomolskaia Pravda”. Conducerea companiei a decis să îi ajute pe Alla și Vasile Macari, pe copiii lor, dar și pe bunica acestora. Luni, 23 decembrie, familia a primit lemne, de la Moldtelecom. Acestea vor ajunge pentru întreaga perioadă a iernii, iar astfel, familia va economisi o sumă substanțială de bani, atât de necesari în acest moment.

Ajutor / Sursa:Moldtelecom
Ajutor / Sursa:Moldtelecom
Ajutor / Sursa:Moldtelecom
Familie ajutată / Sursa:Moldtelecom
Familie / Sursa:Moldtelecom


// console.log('no ads situation')