Image-Description
CNAS anunță o nouă reexaminare a pensiilor, de la 1 ianuarie 2020
Social 23 decembrie 2019, 12:50 | 2617

Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) aduce la cunoștință că, începând cu anul viitor, persoanele care și-au stabilit dreptul la pensie pentru limita de vârstă până la 1 ianuarie 1999 și au realizat un stagiu de cotizare după pensionare mai mic de 15 ani, vor beneficia de reexaminarea pensiei.

Începând cu 2 ianuarie 2020, solicitantul trebuie să depună cererea la Casa Teritorială de Asigurări Sociale conform vizei de domiciliu, prezentând totodată buletinul de identitate, carnetul de muncă și, după caz, diploma de studii superioare, livretul militar și alte documente despre activitatea realizată. Toate actele enumerate se prezintă la Casa Teritorială în original și xerocopia acestora.

Noile drepturi la pensie se acordă începând cu luna următoare celei în care a fost depusă cererea și actele necesare la organul teritorial de asigurări sociale. Majorarea pensiei după reexaminare depinde de durata stagiului de cotizare și mărimea salariului din care au fost achitate contribuții de asigurări sociale.

Din 1 ianuarie 2019, a fost reexaminată pensia persoanelor care s-au pensionat până la 1 ianuarie 1999 și au realizat un stagiu de cotizare după pensionare de 15 ani sau mai mult.

Conform datelor statistice ale Casei Naționale de Asigurări Sociale, în acest an de reexaminarea pensiei au beneficiat circa 3 400 de persoane.

Opinia ta contează. Comentează!