02:46:19 29.03.2024
Stiri

Candu regretă RETRAGEREA lui Nathaniel Rothschild de la AIC și dă vina pe Blocul „ACUM” pentru că obiectivul strategic a ajuns „sub influența Rusiei”

Economie 23.12.2019 14:19 Vizualizări3257 Autor: Ziarul National
Candu regretă RETRAGEREA lui Nathaniel Rothschild de la AIC și dă vina pe Blocul „ACUM” pentru că obiectivul strategic a ajuns „sub influența Rusiei”


Deputatul PD, Andrian Candu, regretă că omul de afaceri Nathaniel Rothschild a decis să renunțe la Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), în favoarea unui miliardar din Federația Rusă. Democratul crede că AIC a ajuns sub influența Rusiei și din cauza Blocului „ACUM”, care l-ar fi hărțuit pe Rothschild.

Citește și: Compania „Avia-Invest” CONFIRMĂ că omul de afaceri din Rusia Andrei Goncearenko este noul BENEFICIAR al AIC. Prima REACȚIE a noului proprietar

„R. Moldova a avut posibilitatea ca un investitor cu renume, de talie mondială, să aducă investiții occidentale, astfel ca Aeroportul Internațional Chișinău să devină un hub în regiune sau chiar la nivel internațional. Țara noastră a pierdut această posibilitate și nu doar din cauza hărțuielilor, a instabilității și a incapacității statului de a securiza investițiile. Din naivitate sau cu buna știință a proeuropenilor, care au preluat guvernarea în luna iunie, la fel ca și alte obiective ce țin de securitatea statului, aeroportul a ajuns sub influența Rusiei”, a menționat Candu, fără a pomeni însă de socialiști și de Igor Dodon.

Citește și: Igor Dodon s-ar face responsabil de faptul că AIC a ajuns la un om de afaceri din Rusia: „Ar fi la limita TRĂDĂRII DE PATRIE să transferi cu bună știință aeroportul, obiectiv strategic, unor potențiali rivali. Costurile să și le asume Igor Dodon”

Democratul mai spune că R. Moldova își întărește „poziția” de zonă gri, postură din care republica noastră nu va cunoaște dezvoltare și evoluție.

Citește și: Opoziția a pus tunurile pe Igor Dodon, după ce Aeroportul ar fi ajuns la un MILIARDAR din Rusia: „Nici SPUME LA GURA nu face, nici CSS nu-l convoacă, nici procurorului nu i se adresează… „Tăcerea PD-iștilor” este sugestivă”

CITIȚI și „Presiunile” l-au făcut pe Rothschild să RENUNȚE la Aeroportul Internațional Chișinău? Omul de afaceri spune că nu mai are niciun interes față de AIC, iar singura poartă aeriană a R. Moldova poate ajunge pe mâna rușilor

„NR Investments Ltd”, firma deţinută de britanicul Nathaniel Rothschild, a anunțat astăzi că renunță la cele 95% la sută din compania concesionară a AIC. Opoziția menționează că această cedare s-ar fi făcut pe fonul presiunilor președintelui Igor Dodon, care anterior a declarat deschis că AIC, dar și Portul Giurgiulești ar putea fi date pe mâna unor oameni de afaceri ruși.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md