12:41:35 23.04.2024
Stiri

Deputații PPDA îi cer lui Dodon să convoace de URGENȚĂ ședința CSS, după ce Aeroportul a ajuns pe mâna rușilor: „Securitatea R. Moldova este pusă în PERICOL”. Noul proprietar - un interpus „controlat total” de autoritățile din Rusia

Politică 23.12.2019 17:24 Vizualizări1994 Autor: Ziarul National
Deputații PPDA îi cer lui Dodon să convoace de URGENȚĂ ședința CSS, după ce Aeroportul a ajuns pe mâna rușilor: „Securitatea R. Moldova este pusă în PERICOL”. Noul proprietar - un interpus „controlat total” de autoritățile din Rusia


Deputații fracțiunii Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) îi cer președintelui Igor Dodon să convoace de urgență ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS), după ce firma care a luat în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău a ajuns în proprietatea unui om de afaceri rus, cu „trecut dubios”, Andrei Goncharenko.

Legislatorii îi amintesc lui Dodon că a procedat la fel atunci când a aflat că Aeroportul a ajuns în gestiunea lui Nathaniel Rothschild și afirmă că, de această dată, „securitatea R. Moldova este pusă în pericol” și că un stat ale cărui trupe militare sunt pe teritoriul R. Moldova „a obținut, prin intermediul lui Goncharenko, controlul asupra unui obiectiv strategic”.

„Goncharenko a avut o carieră de top-manager la „Gazprom”. Noi înțelegem ce este „Gazprom”, este o persoană total controlată de autoritățile Federației Ruse. (...) Securitatea R. Moldova este pusă acum în pericol. Igor Dodon achită nota de plată pentru Federația Rusă cu acest control asupra Aeroportului. Eu cred că Igor Dodon cunoștea foarte bine despre această tranzacție. Dodon reprezintă interesele altor forțe de peste hotare”, a acuzat astăzi deputatul Alexandru Slusari într-o conferință de presă susținută în Parlament.

CITIȚI și Semnal de ALARMĂ la Chișinău, după ce AIC a ajuns la un om de afaceri apropiat lui Putin: „Acest om are un trecut dubios și legăturile CRIMINALE. Securitatea R. Moldova este în pericol”

De asemenea, Slusari a anunțat că, imediat după Anul Nou, PPDA va demara procedura de colectare a semnăturilor pentru convocarea unei ședințe extraordinare a Parlamentului pentru a discuta anume acest subiect și a audia rapoarte de la Guvernul Chicu, SIS, CNA etc., referitoare la pericolele care pot apărea în urma acestei tranzacții.

Deputații PPDA mai intenționează să inițieze o lege privind instituirea obligativității de a avea acordul statului în cazul unor tranzacții care vizează obiective strategice, chiar dacă acestea sunt gestionate de persoane private.

Un alt deputat PPDA, Igor Munteanu, a amintit că Parlamentul a aprobat o decizie vizavi de raportul Comisiei de anchetă care a analizat privatizările din perioada anilor 2013 - 2019 și a obligat organele de drept, inclusiv Procuratura Generală, să intervină pentru a reîntoarce în proprietatea statului bunurile preluate ilegal de anumite grupuri de interese.

Munteanu a atras atenția că, în cazul Aeroportului Internațional Chișinău, nu poate fi vorba de nicio tranzacție fără acordul Guvernului, așa cum prevede contractul de concesiune, inclusiv atâta timp cât există un litigiu în instanță, după ce Guvernul Sandu a solicitat anularea contractului de concesiune.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md