Igor Dodon, despre noul proprietar al Aeroportului Chișinău: „În spate se află aceeași grupare, împreună cu Șor”

dodon aeroport

Igor Dodon a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook cu referire la noul proprietar al Aeroportului Internațional Chișinău. Președintele spune că în spatele acestei mișcări stă aceeași grupare care împreuna cu Șor a preluat contractul de concesiune la etapa inițială, dar unele persoane se aflau în spatele tranzacțiilor, nu Rusia și nici o altă țară.

„Ceea ce s-a întâmplat în aceste zile cu noua schimbare de proprietar al concesiunii nu face decât să arate că acea companie deținută de domnul Rothschild a înțeles ilegalitățile care s-au făcut la preluarea concesiunii și a decis să nu participe mai departe în această afacere murdară. Din informațiile pe care le am la această etapă, în spatele celor care au preluat acum controlul asupra concesiunii aeroportului se află în realitate aceeași grupare care împreuna cu Șor a preluat acest contract de concesiune la etapa inițială, dar unele persoane se aflau în spatele tranzacțiilor, nu Rusia și nici o altă țară”, a menționat Dodon.

De asemenea, acesta a adăugat că singura soluție legală și corectă rămâne întoarcerea Aeroportului Internațional Chișinău la stat: „Instituțiile statului trebuie să asigure reintrarea în legalitate și normalitate a singurei porți aeriene a țării. Dacă instituțiile statului nu vor reuși să facă acest lucru într-o perioadă rezonabilă, înseamnă că vor urma demisii până când vom găsi oameni curajoși care să aplice legea așa cum trebuie.”

Reamintim că, compania „Avia-Invest”, care administrează Aeroportul Internațional Chișinău, a confirmat că NR Investment Limited a cedat controlul asupra companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd, care deține 95 % din „Avia-Invest”. De asemenea, aceștia au confirmat informațiile apărute în mass-media că omul de afaceri din Rusia Andrei Goncearenko este beneficiar al companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente