Un polițist pensionat, acuzat public în dosarele 7 aprilie, a fost numit șef-adjunct la IGP

Anticoruptie.md
23/12/2019
zdg.md

Colonelul Sergiu Cociorvă, pensionat acum patru ani, a fost numit, luni, șef-adjunct al Inspectoratului General de Poliție. El a fost acuzat public, de mai multe ori, că a fost implicat în maltratarea tinerilor în comisariate, în aprilie 2009.

Sergiu Cociorvă a fost, în aprilie 2009, şef-adjunct al Departamentului Servicii Operative, în grad de colonel. În 2010, Cociorvă a fost promovat în funcția de comisar de poliție al municipiului Chișinău. Aceasta, în pofida faptului că peste 500 de persoane au semnat o petiţie împotriva promovării acestuia. La câteva luni de la numire, şi-a prezentat demisia, dar a fost repus în funcţie, la scurt timp.

La sfârșitul anului 2015, președintele de atunci, Nicolae Timofti, a refuzat să semneze un decret privind avansarea în gradul de general a lui Sergiu Cociorvă. Motivul invocat a fost că Serviciul de Informaţii şi Securitate ar fi prezentat șefului statului un raport cu informaţii compromiţătoare despre Sergiu Cociorvă. Ulterior, colonelul Cociorvă  s-a pensionat, retrăgându-se din structurile MAI.

Surse din cadrul Ministerului de Interne au declarat pentru portalul Anticorupție.md că cel de-al doilea șef-adjunct al IGP ar putea fi numit colonelul Silviu Mușuc, fost subaltern al lui Sergiu Cociorvă. Mușuc a deținut funcția de șef-adjunct al Inspectoratului de Poliție al municipiului Chișinău din 2010 până în iulie 2019.

Anticoruptie.md
23/12/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii