‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
5.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticolePentru prima dată, un documentar despre apicultură a intrat pe lista scurtă pentru o...

Pentru prima dată, un documentar despre apicultură a intrat pe lista scurtă pentru o nominalizare Oscar

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Un film documentar despre apicultură realizat în Macedonia de Nord a intrat pe lista scurtă pentru nominalizare în cadrul celei de-a 92-a ceremonie a premiilor Oscar. Filmul a fost realizat de către Tamara Kotevska și Ljubomir Stefanov’s.

„Honeyland” a fost preselecționat în două categorii, Documentary Feature Film și International Feature Film, cunoscut anterior drept Foreign Language Film.

Flimul reflectă istoria unui apicultor rural, Hatidze Muratova, care, împreună cu mama ei bolnavă Nazife, în vârstă de 85 de ani, au ajuns a fi singurii oameni rămași într-un sat macedonean abandonat și izolat. Istoria a mai fost numită ca Ultima femeie din Europa ce lucrează în calitate de apicultor în sălbăticie.

Filmul se transformă într-o alegorie a mediului înconjurător, deoarece abordarea eroinei Hatidze este ghidată de principiul „take half [of the honey] and leave half [for the bees] – „ia jumătate [din miere] și lasă jumătate [pentru albine]”, astfel, aceasta intră în conflict cu vecinii care sunt concentrați pe profit.

„Honeyland” a intrat în lista scurtă de zece filme ce vor fi nominalizate în cadrul International Feature Film, din 91 de candidați.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›