(video/update) Platforma DA, după Consiliul Politic Național: Acuză PSRM de capturare a statului și declară „război” președintelui Igor Dodon

(update 13:50) Membrii Consiliul Politic Național al Platformei Demnitate și Adevăr (CPN Platforma DA) au adoptat o declarație în urma ședinței, care a avut loc astăzi. Aceștia se angajează să continue lupta politică și dezoligarhizarea statului. De la tribună, liderul Andrei Năstase, a spus că după Plahotniuc, acum trebuie să învingă un alt regim, care este în frunte cu Igor Dodon.

Foto: UNIMEDIA

„Platforma DA a făcut o analiză amplă a situației politice din RM, din perspectiva celor 5 luni de guvernare și ultimelor rezultatelor locale. CPN Platforma DA a luat în vedere lecțiile anului 2019 asumându-și realizările, dar și erorile comise. [...] CPN Platforma DA constată finalizarea unui ciclu electoral complicat în istoria politică din țara noastră, considerând că Platforma DA a jucat un rol important, vital pentru aspirațiile cetățenilor, care își dorește un stat guvernat de lege, de bunul simț, cu șanse de integrare politică în spațiul European”.

„Platforma Demnitate și Adevăr a demarat un amplu proces politic de reconstrucție și resetare, pentru provocările viitorului ciclu politic.

Prioritățile politice ale Platformei DA vor include investigarea furtului miliardelor din sistemul bancar, dar și anularea legii, care pune achitarea datoriei pe umerii cetățenilor. Îmbunătățirea sistemului medical și educațional, a sistemului protecției sociale și stimularea procesului de natalitate”, se arată în declarație.

Platforma DA a reiterat angajamentul său de a apăra interesul cetățeanului, stabilind prin exemplu propriu și prin parteneriate viabile cu aliații săi, pericolul de recapturare a statului. În opinia Platformei DA, acest pericol vine din zona președintelui Dodon, o persoană dependentă de anumite cercuri de interese și finanțări obscure din afara țării, care a reușit să își subordoneze structurile de forță ale statului, Guvernul, Parlamentul și peste 70% din audiovizualul din mass-media. Prin scheme de tristă pomină, prin presiuni și ingerințe în activitatea PG și a justiției, Igor Dodon reușește să tergiverseze dosarele de rezonanță, inclusiv, cele prin care este acuzat de trădare de patrie sau pentru finanțarea PSRM-ului din offshor-urile obscure”.

(13:15) Conferință de presă după ședința Consiliului Politic Național al Platformei Demnitate și Adevăr.

UNIMEDIA transmite live.


Pub