Andrei Năstase, despre alegerile prezidențiale: Platforma DA e gata să susțină doar pe cineva apartinic, dar deocamdată are un candidat propriu

Platforma Demnitate și Adevăr a anunțat că are deja un candidat pentru alegerile prezidențiale. Cel puțin asta a declarat Andrei Năstase în cadrul unei conferințe de presă, în urma ședinței Consiliului Național Politic.

Foto: UNIMEDIA

„Pentru alegerile prezidențiale din 2020, platforma DA are și poate înainta propriul candidat fiind gata în contextul creării unui front comun larg, pro-european și național, să susțină un candidat comun de partid. [...] Cum am spus în 2016, având un candidat al platformei DA, suntem dispuși să susținem, însă, pentru a fi siguri de rezultatul favorabil al scrutinului, și un candidat din afara partidului – apartinic”, a conchis Năstase.

Întrebat dacă este gata să susțină pe cineva din Partidul Acțiune și Solidaritate, Andrei Năstase a precizat că va susține doar un candidat din afara politicului, sprijinit de întreg spectrul politic de dreapta.

La alegerile prezidențiale din 2016, Platforma DA a susținut -o pe Maia Sandu, lidera PAS, menționînd că „s-a făcut, atunci, o cedare fără precedent”. Recent, Maia Sandu nu a exclus că la un nou scrutin prezidențial, ce urmează să fie organizat în toamna anului 2020, ar putea să-l aibă pe Andrei Năstase drept contracandidat.

Cele două formațiuni, PAS și Platforma DA, au mers împreună la alegerile parlamentare și cele locale din 2019, uniți într-un bloc, numit ACUM. Într-un interviu pentru UNIMEDIA, liderul Platformei DA a menționat că Blocul ACUM și-a încheiat ciclul pentru care a fost format și anume, alegerile parlamentare, iar ulterior și cele locale.

Vezi întregul interviu aici.


Pub