Image-Description
Platforma DA se angajează să prevină recapturarea statului de către Igor Dodon
Politic 22 decembrie 2019, 14:44 | 5619

Consiliul Politic Național al Platformei, întruni astăzi, 22 decembrie, în ședință, a adoptat o declarație prin care se angajează să continue lupta politică și dezoligarhizarea statului. De asemenea, după ședință, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a declarat că partidul său are un candidat pentru alegerile prezidențiale din 2020, dar ar putea susține un candidat apolitic dacă va exista un consens mai larg, pro-european, al forțelor politice de dreapta.

„Platforma Demnitate și Adevăr a demarat un amplu proces politic de reconstrucție și resetare, pentru provocările viitorului ciclu politic. Prioritățile politice ale Platformei DA vor include investigarea furtului miliardelor din sistemul bancar, dar și anularea legii, care pune achitarea datoriei pe umerii cetățenilor. Îmbunătățirea sistemului medical și educațional, a sistemului protecției sociale și stimularea procesului de natalitate”, se arată în declarația Consiliului Politic Națonal al Platformei DA.

Conform Platformei DA, președintele Igor Dodon întruchipează pericolul recapturării statului, fiind o persoană dependentă de anumite cercuri de interese și finanțări obscure din afara țării, care a reușit să își subordoneze structurile de forță ale statului, Guvernul, Parlamentul și peste 70% din audiovizualul din mass-media. „Prin scheme de tristă pomină, prin presiuni și ingerințe în activitatea PG și a justiției, Igor Dodon, reușește să reușește să tergiverseze dosarele de rezonanță, inclusiv cele prin care este acuzat de trădare de patrie sau pentru finanțarea PSRM-ului din offshor-urile obscure”, subliniază membrii Consiliului Plotic Național al Platforemei DA.

În perspectiva alegerilor prezidențiale din 2020, liderul Platformei, Andrei Năstase, DA a declarat că își dorește un front larg, național, „ca să scăpăm de Dodon și ciuma roșie așa cum am scăpat de Plahotniuc”.

El a mai spus că astăzi în conducerea Platformei DA au acces mai mulți membri din teritoriu. Totodată, au fost numiți mai mulți vicepreședinți ai formațiunii.

Platforma DA discutat la Consiliul Politic Naţional despre realizările și eșecurile din 2019, a analizat activitatea din cele cinci luni de guvernare și s-a întrunit în vederea identificării reperelor privind consolidarea structurilor teritoriale şi a adoptării unei Strategii de dezvoltare pe termen scurt și pe termen lung a partidului. Totodată, a fost analizată activitatea partidului în vederea scrutinelor viitoare şi de revigorare a organelor de conducere ale formațiunii.

Opinia ta contează. Comentează!