Alertă de inundații în Veneția. Un nou fenomen de „maree înaltă” a fost anunțat pentru ziua de astăzi

Italy Venice High Tide
Foto: A seagull flies off the water in a flooded St.Mark Square, in Venice, Italy, Tuesday, Nov. 12, 2019. The high tide reached a peak of 127cm (4.1ft) at 10:35am while an even higher level of 140cm(4.6ft) was predicted for later Tuesday evening. (AP Photo/Luca Bruno)

Veneţia se afla astăzi, 22 decembrie, sub alertă de inundaţii. În același timp, pe întreg teritoriul sunt înregistrate furtuni violente, vânturi puternice şi alunecări de teren.

Oraşul Veneţia era vizat duminică dimineaţa de un nou fenomen de „aqua alta” (maree înaltă), cu un maximum de 120 de centimetri peste nivelul mediu al mării înregistrat la ora 10.00 (09.00 GMT), departe totuşi de recordul istoric de 187 de centimetri (cel mai ridicat nivel de după 1966) înregistrat pe 12 noiembrie şi care a devastat oraşul, transmite agerpres.ro.

Atunci, principalele atracţii ale Veneţiei, Piaţa San Marco, cel mai jos punct din Cetatea Dogilor şi bazilica sa au fost extrem de afectate. Pavajul pieţei a fost deteriorat şi trebuie înlocuit, a anunţat ziarul local La Nuova Venezia.

Inundaţiile au speriat de asemenea turiştii. Vineri, Asociaţia Hotelierilor din Veneţia a anunţat un număr record de anulări ale rezervărilor şi a insistat că oraşul poate fi vizitat în siguranţă.

În Italia, au fost raportate sâmbătă trei decese legate de condiţiile meteorologice. Site-ul IlMeteo.it a anunţat pentru duminică vânturi puternice de până la 150 de kilometri pe oră şi furtuni în regiunile Sardinia, Lazio, Campania şi Calabria.

Amintim că în luna noiembrie Veneția a fost lovită de una dintre cele mai grave inundații din ultimii 50 de ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente