Evită cozile de la vamă. Unde poți urmări online traficul la fiecare punct de trecere a frontierei

wh_cs

În perioada sărbătorilor de iarnă, Serviciul Vamal al Republicii Moldova și Poliția de Frontieră vor suplini numărului de funcționari și echipamente de verificare pentru a asigura fluidizarea traficului transfrontalier și a reduce timpul de așteptare la punctele de trecere a frontierei. Despre măsurile care urmează să fie luate au anunțat reprezentanții instituțiilor pe pagina oficială.

De asemenea, în cazul în care se atestă un flux sporit de autovehicule, vor fi utilizate toate pistele de control, indiferent de sensul de traversare, inclusiv cele destinate corpului diplomatic. Actualmente, la postul vamal Leușeni sunt utilizate opt piste pentru mijloacele de transport care intră în țară, comparativ cu patru, câte sunt utilizate în regim normal de lucru.

„Acțiunile enumerate au fost propuse și autorităților omoloage din România și Ucraina, astfel încât controlul să fie accelerat pe ambele părți ale frontierei”, se arată în comunicat.

Menționăm că, participanții la traficul transfrontalier își pot planifica ruta optimă accesând pagina web a instituției, rubrica TRAFICUL ON LINE, unde au posibilitatea să vizualizeze în timp real numărul unităților de transport care se află în cele mai tranzitate puncte de trecere.

Amintim că, astăzi mai mulți șoferi aflați la vama Leușeni au protestat față de ritmul de lucru la trecerea frontierei pe sensul de intrare în Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente