Maia Sandu, nemulțumită că PAS a mers cu Platforma DA în alegerile locale: Fără ei am fi avut un scor mai bun

Lidera PAS, Maia Sandu, se arată nemulțumită de rezultatele alegerilor locale și crede că dacă formațiunea sa ar fi participat separat în cadrul scrutinului, fără Platforma DA, situația ar fi fost mai bună. Mai mult decât atât, ea nu exclude o coaliție și cu PD, în urma alegerilor parlamentare. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Loc de Dialog”de la TRM.

Foto: UNIMEDIA

Maia Sandu a lăsat să se înțeleagă că regretă decizia de a forma o coaliție cu Platforma DA în cadrul scrutinului desfășurat în localități.

“Alegerile locale au provocat sau au crescut mai mult anumite breşe, pentru că noi am mers împreună în toată ţara şi a fost un proces dificil de selectare a candidaţilor comuni, pentru că nu e vorba doar de 50 de oameni, şi la 50 de oameni când faci lista pentru parlamentare, oricum este complicat. Imaginaţi-vă că aici au fost sute de oameni la funcţiile de primar şi mii de oameni la funcţiile de consilieri şi a fost multă lume supărată. Noi credem că am fi avut un scor mai bun în unele localităţi, dacă era să fim lăsaţi să mergem cu candidaţii noştri, ei probabil cred invers”, a menționat aceasta.

„Este firesc într-un fel, dar este tare important să nu permitem ca aceste animozităţi să crească în supărări mai mari”, a mai adăugat lidera PAS.

Cât despre ceea ce urmează să se întâmple și planurile PAS pentru viitor, Maia Sandu a spus că își dorește alegeri parlamentare anticipate, iar după acestea, formațiunea sa va analiza toate posibilitățile de coalizare cu alte partide, inclusiv cu PD: „Este greu să vedem prea mulţi parteneri serioşi. Pe de o parte, aşteptăm o mişcare a forţelor unioniste, care au declarat că îşi doresc o coalizare, şi sperăm să apară ceva acolo, credibil, o forţă care să unească oameni oneşti. Aceasta este condiţia principală ca să avem acest parteneriat în viitor, eventual în următorul Parlament. Dincolo de asta, există PD-ul, care îşi zice pro-european. Noi i-am eliberat de Plahotniuc şi pentru ei este o şansă să se cureţe, dar trebuie să vrea, să aibă suficiente forţe sănătoase în interiorul partidului ca să se debaraseze de oamenii toxici”.

Platforma DA rămâne a fi un partener dorit de PAS, în pofida tuturor neînțelegerilor care au avut loc, a subliniat Maia Sandu: „Am conlucrat până acum şi ne dorim să avem o conlucrare constructivă şi de acum încolo, în pofida anumitor animozităţi care există”.


Pub