Linkuri accesibilitate

În România, șeful statului și premierul au depus coroane de flori în memoria victimelor Revoluției


Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a depus o coroană de flori în memoria victimelor Revoluției, în Piața Universității de la București la 30 de ani de când în această zi revoluția a izbucnit şi în capitala României. Șeful statului român a ținut un moment de reculegere, i-a salutat pe cei prezenți şi a avut discuții scurte cu reprezentanți ai organizațiilor de revoluționari. Unul dintre aceştia s-a arătat nemulţumit de Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989, condus de fostul președinte Ion Iliescu, pus sub acuzare pentru crime împotriva umanității, chiar în dosarul Revoluției.

„Este în subordinea Senatului”, a replicat Iohannis, care l-a criticat recent pe președintele Senatului, fostul ministru de externe Teodor Meleșcanu.

Premierul liberal Ludovic Orban și liderul USR Dan Barna au depus și ei coroane de flori, la troița de la Universitate.

Premierul Orban a transmis un mesaj prin care a arătat că „niciunei puteri politice nu i se poate permite să mai acționeze împotriva cetățenilor”. „Avem datoria să omagiem memoria tuturor celor care au pus libertatea mai presus de propria viaţă pentru ca România să renască, eliberată din carapacea regimului comunist. Avem responsabilitatea, faţă de memoria martirilor Revoluţiei Române, să se facă dreptate, iar societatea românească să cunoască adevărul. Sunt încă printre noi persoane care, în acele zile tulburi, au fost rănite ori şi-au pierdut copiii, părinţii sau pe cineva drag şi care aşteaptă ca instituţiile statului de drept să facă dreptate. Sunt răspunsuri prea mult timp aşteptate de români şi în lipsa cărora coeziunea şi încrederea societăţii au fost şubrezite”, susține premierul de la București în mesajul său.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG