(foto) Elevii de la liceul „Mihai Eminescu” au realizat mai mulți brăduți din materiale reciclabile

fotomain brad

A început goana pentru decorațiunile de Crăciun. Picii clasei a I-a de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, din Leova, au fost preocupați și ei cu aspectul școlii din acestă perioadă. În acest context, ei s-au gândit să amenajeze holul central al liceului, însă, din motiv că sunt preocupați de starea mediului, au confecționat brăduți din materiale uzate: capace, hârtie, plastic și altele, argumentând că în așa mod materialele pe care urmau să le arunce au fost „salvate” și reciclate, devenind decorațiuni de Crăciun, care ulterior vor fi păstrate și își vor găsi loc de cinste la sărbătorile de iarnă care urmează și în ceilalți ani.

Elevii clasei a I-a au ajuns împreună la ideea că de sărbători mediul este și mai poluat, se confecționează masiv decorațiuni, multe dintre ele sunt chiar aruncate ulterior, împreună cu hârtia pentru cadouri, iar doar o mica parte este reciclată. Din dorința de a amenaja școala cu decorațiuni și dorința de a nu polua și mai mult mediul, ei au ajuns la ideea că vor realiza brăduți din materiale folosite sau care urmează să fie aruncate. Înarmați cu cele necesare și cu mult material care urma să fie aruncat, au început a crea decorațiuni pentru sărbători.

Toți brăduții creați de ei au fost amenajați în holul central al liceului. De expoziție se bucură toți elevii instituției și chiar părinții când vin să-și ia copiii de la ore. Expoziția de brăduți eco a devenit rapid populară în întreg orașul, astfel încât mai mulți s-au gândit să urmeze exemplul tinerilor și să creeze și ei decorațiuni acasă. Administrația liceului și cea a orașului salută inițiativa copiilor și încurajează cât mai mulți elevi să le urmeze exemplul.

În tot procesul, de la concept până la creațiile în particular, elevii au fost încurajați de învățătoarea lor, Ecaterina Pricochi: „Ne-am dorit să creăm ceva nou Crăciunul acesta, astfel încât am ajuns la concluzia că trebuie să realizăm ceva special. Ideea de a transforma materialele uzate în decorațiuni de Crăciun ne-a venit după ce am realizat câți brazi se taie și cât de multe deșeuri se aruncă în urma sărbătorilor de iarnă. Noi am decis să salvăm și deșeurile și să le dăm șansa de a deveni ceva frumos.”

Picii provoacă și pe alții să creeze asemenea decorațiuni. De asemenea, mândri de creațiile lor, aceștia permit tuturor doritorilor să facă fotografii cu colțișorul lor de iarnă.

Dar voi cum ați decorat de Crăciun?

Autoare: Nicoleta Lisevici

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente