‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
19.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFermierii din Moldova vor putea exporta în UE cantități mai mari de prune, struguri...

Fermierii din Moldova vor putea exporta în UE cantități mai mari de prune, struguri și cireșe fără taxe vamale

‹ adv ›
‹ adv ›

Consiliul Uniunii Europene a aprobat obținerea condițiilor preferențiale suplimentare pentru exporturile pe piața UE. Fermierii din Republica Moldova vor putea exporta în UE cantități mai mari de prune, struguri și cireșe fără să achite taxe vamale, scrie trade.ec.europa.

Potrivit documentul, Republicii Moldova i se va acorda cote tarifare suplimentare fără taxe vamale pentru exportul strugurilor de masă și prune (cu o creștere de 50% față de volumul actual), precum și o nouă cotă fără taxe vamale pentru cireșe (de 1.500 tone). În cadrul acordului, producătorii UE vor avea, de asemenea, mai multe oportunități de export. Asta pentru că Uniunea Europeană va oferi acces suplimentar, fără taxe vamale, pe piața din Moldova.

De asemenea, au fost majorate pragurile care declanșează mecanismul anti-eludare pentru grâu, orz, porumb, zahăr și cereale prelucrate, conform modelelor comerciale din ultimii ani.Acordul demonstrează angajamentul UE față de cetățenii și întreprinderile moldovenești, precum și oportunitățile și beneficiile oferite de Zona de comerț liber profund profund și cuprinzător.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii