image
Sursa foto: uefa.com

UEFA continuă lupta pentru modificarea formatului Champions League: Ultima variantă propusă de Ceferin

UEFA încearcă cu orice preț să evite apariția unei competiții continentale în care să evolueze numai cluburi din campionatele de top. Conform AS, președintele Aleksander Ceferin și consilierii săi sunt gata să propună oficial un nou format pentru grupele Champions League, astfel încât să blocheze Superliga.

Ceferin vrea să schimbe fața Champions League începând cu sezonul 2024/2025. Competiția ar urma să conțină 32 de echipe, care ar trebuie repartizate în patru grupe a câte opt. În fazele eliminatorii ar urma să promoveze primele patru clasate din fiecare grupă. În Europa League vor continua formațiile care termină pe locul 5 în fiecare grupă.

UEFA vrea de asemenea să mute partidele din Champions League în zilele de weekend, propunere cu care cluburile nu sunt de acord. Competițiile interne ar urma să fie afectate de o asemenea modificare, iar cluburile vor să păstreze actualul calendar, cu meciuri programate în zilele de marți și miercuri.

Motivul principal al deciziei de schimbare a zilelor de disputare a partidelor îl reprezintă dorinţa de a creştere audienţa TV în întreaga lume. În unele ţări diferenţa de fus orar face dificilă urmărirea meciurilor din Liga Campionilor în zilele de marţi sau miercuri. De exemplu, în China, piaţă pe care UEFA doreşte să o cucerească, meciurile din cea mai importantă competiţie europeană încep la ora 4:00 dimineaţa.

Reforma implică, însă, schimbări importante în ligile naţionale din Europa, ale căror meciuri ar urma să se dispute cu o frecvenţă mai mare în timpul săptămânii. Una dintre măsuri ar putea fi aceea de a reduce numărul de echipe din unele campionate naţionale, pentru a facilita reforma Champions League. Ligile din Germania și Anglia cunosc acest plan și și-au exprimat deja opoziția.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: