Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.12.2019

Modificări la Legea cu privire la asigurări, aprobate de Parlament

Modificări la Legea cu privire la asigurări, aprobate de Parlament

Parlamentul reglementează procesul de expunere la vânzare a acțiunilor nou-emise de către asiguratori la aplicarea prevederilor de gestiune a acțiunilor suspendate și instituirea administrării speciale asupra lor. Deputații au aprobat, în ședința plenară de astăzi, în două lecturi, un proiect de hotărâre de modificare a Legii cu privire la asigurări.

Modificările vizează procedura de anulare, emitere și vânzare a cotelor de participare deținute de acționarii asigurătorului ce nu întrunesc rigorile cadrului legal. Potrivit noilor prevederi, va fi acordat dreptul organelor de conducere ale asiguratorului în cazul gestiunii acțiunilor și administratorului special în cazul instituirii administrării speciale a asiguratorului a dreptului de expunere la vânzare a acțiunilor nou-emise la un preț reevaluat. Autoritatea de supraveghere va putea prelungi termenul de expunere la vânzare, precum și de modificare a prețului.

Inițiativa legislativă aparține deputaților PSRM Petru Burduja, Tatiana Cunețchi și Alla Darovannaia, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus