Ashleigh Barty și Rafael Nadal, desemnați campionii mondiali pe anul 2019 de către Federaţia Internaţională de Tenis

Australianca Ashleigh Barty şi spaniolul Rafael Nadal au fost desemnaţi campionii mondiali pe anul 2019 de către Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), joi, în semn de recunoştinţă pentru sezoanele remarcabile pe care le-au avut şi la finalul cărora au terminat pe primele poziţii în clasamentele mondiale, transmite Reuters, citează Agerpres.

Foto: Colaj imagini

Barty, care a renunţat în 2014 la tenis pentru cricket, revenind la sportul alb în 2016, a devenit primul australian care a câştigat turneul de la Roland Garros de la Margaret Court în 1973, în iunie, în urma victoriei în finala cu cehoaica Marketa Vondrousova.

Barty (23 ani) a devenit şi prima australiancă lider WTA de la Evonne Goolagong Cawley, în 1976.

De asemenea, jucătoarea de la Antipozi a câştigat Turneul Campioanelor şi a condus echipa Australiei la prima sa finală în Fed Cup după 1993.

„Sunt onorată să fiu numită campioana mondială ITF a anului. Sunt mândră de echipa mea şi pentru ce am realizat şi sunt nerăbdătoare ca sezonul 2020 să înceapă”, a declarat Barty într-un comunicat.

Nadal a fost laureat cu titlul mondial ITF pentru a patra oară, după ce a cucerit al 12-lea său trofeu la Roland Garros şi al patrulea la US Open, ajutând şi echipa Spaniei să câştige pentru a şasea oară Cupa Davis.

Unguroaica Timea Babos şi Kristina Mladenovic (Franţa) au fost desemnate campioane mondiale ITF la dublu feminin, ele câştigând în 2019 titlul la Roland Garros, dar şi la Turneul Campioanelor. Mladenovic a reuşit să fie determinantă pentru victoria Franţei în Fed Cup, mai ales în finală.

La dublu masculin trofeul ITF a revenit columbienilor Juan Sebastian Cabal şi Robert Farah, dubli câştigători de Mare Şlem în 2019, la Wimbledon şi US Open.


Pub