În această săptămână, 14 persoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon, dintre care 4 copii

În perioada 16-18 decembrie curent, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 6653 solicitări, dintre care 5305 la maturi. Tot în această perioadă, 14 persoane s-au intoxicat cu CO.

Foto: UNIMEDIA

La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 2706 pacienți, dintre care 2020 adulți și 686 copii.

De la începutul săptămânii, au fost înregistrate 1538 solicitări pe motivul urgențelor cardiovasculare, inclusiv 17 pacienți cu sindrom coronarian acut. Urgențele neurologice au constituit 937 de cazuri, dintre care 110 accidente vasculare cerebrale. Urgențele traumatologice în total au constituit 478 de solicitări, dintre care la 30 de accidente rutiere produse pe traseele din țară, în urma cărora au avut de suferit 36 persoane, dintre care 4 copii.

În această perioadă la 14 persoane s-a depistat intoxicație cu CO. Pe data de 18 decembrie, în raionul Cimișlia, 4 persoane au fost spitalizate în urma intoxicării cu monoxid de carbon, o femeie de 70 de ani și 3 minori. În aceeași zi, în raionul Nisporeni au fost înregistrate 3 cazuri pe motivul intoxicării cu CO, au fost afectați 2 adulți și un copil.

Echipele de asistență medicală urgentă din toată țara au lucrat în regim non-stop, fiind la dispoziția cetățenilor. Toate persoanele care au avut nevoie de ajutor medical de urgență la etapă de prespital au fost deserviți prompt, 40% au fost transportați în cadrul Unităților de Primire Urgentă ale instituțiilor spitalicești pentru tratament corespunzător.


Pub