Moldova va avea un Program de colaborare culturală cu Italia. Țările vor face schimb de manuale, profesori și burse de studii pentru studenții

Republica Moldova va avea, pentru prima dată, un Program executiv de colaborare culturală cu Italia. Acesta a fost semnat între Guvernul de la Chișinău și cel de la Roma, și vizează perioada 2020-2022.

Foto: gov.md

Programul a fost semnat în cadrul Summitului CEI, desfășurat la Roma. Acesta urmează să consolideze schimburile bilaterale pe dimensiunile culturii, educației și are drept scop aprofundarea relațiilor de prietenie între cele două țări.

Astfel, pe parcursul următorilor ani, Moldova și Italia vor face schimb de manuale, profesori, precum și burse de studii pentru studenții din ambele state.

Alte compartimente importante prevăzute în Program se referă la cooperarea pe segmentele: cultură, artă și design; știință și tehnologie; arheologie, restaurare, conservare și protecție a patrimoniului cultural; arhive și biblioteci; informarea și colaborarea în domeniul radioteleviziunii; sport și drepturile omului.

În cadrul vizitei la Roma, Premierul Ion Chicu a discutat cu Prim-ministrul Croaţiei, Andrej Plenković. Începând cu 1 ianuarie 2020, Croaţia va prelua Președinția Consiliului Uniunii Europene.


Pub