Mita pentru autorizațiile de construcție în capitală, între 50 și 100 mii euro. Dodon: O să vă rupem capul dacă mai încercați

Mita oferită de unii agenți economici unor reprezaentanți ai Primăriei, pentru a obține autorizație de construcție pe teritoriul capitalei, constituia între 50.000 și 100.000 de euro, susține șeful statului, Igor Dodon, care a avut o întrevedere cu primarul de Chișinău, Ion Ceban, în cadrul emisiunii sale „Președintele răspunde”.

„Cum a fost până acum cu autorizațiile de construcție, Primăria dacă nu semna, contrar legii, apropo, o autorizație costa de la 50 până la 100 de mii de euro, se apropiau la Primărie. Deja s-au apropiat și domnul Ceban le-a spus că o să le rupă capul”, a relatat șeful statului.

Igor Dodon a adresat și un apel către agenții economici: „Lăsați chestia asta, nu umblați la Primărie cu mite, cum se umbla înainte. Domnul primar în fiecare zi îmi spune cine și cum face și o să fiți documentați și luați pe sus de către CNA și alte organe, pentru dare de mită. De principiu, ceea ce este ilegal stopați, mai bine veniți la Primărie, găsiți alt teren, găsiți un compromis acolo unde deja sunt plătiți banii de către oameni”.

Primarul capitalei a venit cu avertizări, în cadrul ședinței serviciilor municipale: „Noi le-am zis că dacă îi prindem cu mâța în sac, o să îi declarăm primii organelor de drept”.

Amintim că în baza dispozițiilor semnate de primarul general, preturile de sector vor efectua inventarierea tuturor construcțiilor fără acte permisive și vor iniția procedurile de demolare a acestora. „Am un mesaj atât pentru Direcția arhitectură, cât și pentru cea juridică, dacă dvs credeți că nu știm care sunt schemele și cum se operează cu ele, începând cu instanțele de judecată și finalizând cu multe alte lucruri, greșiți. Cum le-am spus constructorilor, așa vă spunem și vouă, vom fi primii care vă vom declara organelor de drept dacă depistăm asemenea practici. Ar fi bine în general să chemăm și CNA și Procuratura la ședințele operative”, a declarat primarul Ion Ceban, la ședința de luni a Primăriei.


Pub