Ucraina: Percheziții la proprietăți ale fostului președinte Petro Poroșenko

Autorităţile ucrainene au percheziţionat mai multe proprietăţi din Kiev ale fostului preşedinte Petro Poroşenko, în cadrul anchetelor judiciare în care apare numele acestuia, informează AFP.

Foto: NBC News

„Sunt în curs percheziţii la mai multe adrese”, între care un club de fitness şi un complex imobiliar în care îşi are sediul şi partidul fostului şef de stat, Solidaritatea europeană, a menţionat pentru France Presse Angelika Ivanova, purtătoare de cuvânt a Biroului ucrainean de anchetă (DBR), însărcinat cu anchetele vizându-i pe înalţii responsabili ai statului, relatează Agerpres.

Percheziţiile au loc în cadrul a două anchete, una pentru fraudă fiscală şi legată de vânzarea de către Poroşenko a unei fabrici din Kiev, în 2018, şi cealaltă privind dispariţia de "informaţii secrete" de la sediul preşedinţiei, după plecarea sa din funcţie, în mai curent.

Deocamdată, nu se pune problema reţinerii fostului şef de stat, a subliniat Ivanova.

Petro Poroşenko, prosper om de afaceri cunoscut mai ales ca fiind „regele ciocolatei" ucrainene, a fost învins la alegerile din aprilie, după un mandat de cinci ani, de actorul Volodimir Zelenski, fără experienţă politică, a cărui campanie a avut în centru promisiunea eradicării corupţiei.


Pub