Alexandru Slusari și Dinu Plîngău: „Comisia de la Veneția a fost trasă pe sfoară”

Deputații Platformei DA, Alexandru Slusari și Dinu Plîngău, critică votul din Parlament pe marginea proiectului de lege, ce prevede majorarea numărului de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, în lipsa unui aviz în acest sens din partea Comisiei de la Veneția.

Foto: UNIMEDIA

„Reprezentanții fracțiunilor, inclusiv și Platforma DA, au avut discuții cu președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, și noi din prima sursă am înțeles care este poziția Comisiei de la Veneția, care a fost trasă pe sfoară și a rămas nedumerită de ceea ce se întâmplă”, a declarat Alexandru Slusari, deputat Platforma DA.

Colegul său de fracțiune, Dinu Plângău, afirmă că legea privind CSM se modifică de fiecare dată cu un singur scop, cel de a acapara justiția.

„Nu este vorba de o dorință reală de reformare a justiției. Scopul celor care execută actul guvernării este acapararea controlului asupra justiției. Noi trebuie să ridicăm stenograma, pentru că nu suntem siguri că pentru acest proiect de lege au votat 51 de deputați. În sală fluctuația deputaților democrați și socialiști varia, de la 49 la 51”, a spus Plîngău.

În cazul în care nu au votat 51 de deputați, deputații Platforma DA vor sesiza Curtea Constituțională pentru a anula adoptarea acestui proiect.

Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, s-a arătat surprins că proiectul de lege ce majorează numărul membrilor CSM cu 3 a fost inclus în ordinea de zi a ședinței Parlamentului de astăzi, fără un aviz al instituției pe care o conduce. La rândul său, ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat că va informa suplimentar Comisia de la Veneția despre necesitatea acestor modificări.


Pub