Image-Description
Maia Sandu, despre o eventuală fuziune a PAS cu Platforma DA: Asemănători, dar totuși diferiți
Politic 20 decembrie 2019, 08:27 | 2103

Lidera PAS, Maia Sandu, afirmă că o eventuală fuziune a formațiunii sale cu Platforma DA, condusă de Andrei Năstase, nu a fost deocamdată discutată. Fosta șefă a guvernului spune că cele două partide au multe lucruri în comun, dar sunt totuși diferite.

„Nu a fost discuția despre o fuziune, suntem două partide separate, deși avem multe lucruri în comun suntem și diferiți (…). Alegătorii noștri sunt un pic altfel (…), există o diferență de temperament în aceste două partide”, a declarat Maia Sandu într-o emisiune la ProTV Chișinău, precizând că PAS și Platforma DA vor continua să colaboreze.

Întrebată dacă ar putea candida, împreună cu Andrei Năstase, la alegerile prezidențiale din 2020, Maia Sandu a evitat un răspuns tranșant.

„O să vedem ce așteptări au oamenii. În cel mai rău caz, există doua tururi”, a spus ea.

În orice caz, mai spune lidera PAS, ea nu-și dorește ca Igor Dodon să obțină un al doilea mandat de președinte al Republicii Moldova. Potrivit Maiei Sandu, Igor Dodon a fost total inutil. „El are intenția de a controla toate instituțiile statului. E clar că nu este omul potrivit, are nevoie de tot mai mulți bani”, subliniază fosta prim-ministru.

Viitoarele alegeri prezidențiale urmează să se desfășoare în toamna anului 2020.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie