18:14:06 18.04.2024
Stiri

VIDEO // Atac armat în apropierea sediului FSB de la Moscova, soldat cu cel puţin trei morţi. Un agent FSB a fost UCIS, iar alţi doi sunt în stare gravă. Autorul a fost eliminat

Știri 20.12.2019 09:22 Vizualizări1724 Autor: Ziarul National
VIDEO // Atac armat în apropierea sediului FSB de la Moscova, soldat cu cel puţin trei morţi. Un agent FSB a fost UCIS, iar alţi doi sunt în stare gravă. Autorul a fost eliminat


Un agent FSB a fost ucis, iar alţi doi sunt în stare gravă în urma atacului armat produs joi după-amiază în centrul Moscovei, anunţă Serviciul Federal de Securitate din Rusia, citat de agenţia de presă Interfax.

„Un agent FSB a fost ucis în schimbul de focuri produs în zona Lubianska din Moscova”, a transmis FSB.

Potrivit autorităţilor ruse, atacul a fost comis de un singur individ, care a fost eliminat fără a pătrunde în sediul FSB.

Alte cinci persoane, inclusiv doi agenţi FSB, au fost rănite în atac. Starea celor doi agenţi FSB este critică, a comunicat Ministerul rus al Sănătăţii.

Atacul survine în condiţiile în care Vladimir Putin a participat joi la o conferinţă de presă, în care a vorbit despre mai multe teme majore.


„În privinţa interferenţelor ruse sau neinterferenţelor, am auzit de multe ori din partea entităţilor guvernamentale oficiale din diverse ţări, inclusiv din Marea Britanie, evaluări despre ceea ce se întâmplă în Rusia. Acestea sunt interferenţe?”, a întrebat Putin.

„Ne rezervăm dreptul de a ne comporta în acelaşi fel cu dvs. Dacă dvs. credeţi că acestea sunt interferenţe, atunci credeţi în continuare aşa. Dar aceste lucruri nu au nicio legătură cu interferenţele”, a transmis liderul rus.

Principalele declaraţii ale lui Vladimir Putin, potrivit hotnews.ro:

- Cadavrul lui Lenin trebuie să rămână în Piaţa Roşie

- Boris Johnson a înţeles mai bine decât rivalii săi politici starea de spirit a britanicilor în privinţa Brexitului. Regatul Unit vrea mai bune legături economice cu Rusia

- Rusia nu intenţionează să creeze o alianţă miliară cu China, chiar dacă Moscova ajută Beijingul să construiască un sistem de avertizare în caz de atac cu rachete

- Vom căuta soluţii care sunt acceptabile pentru toate părţile, inclusiv pentru Ucraina. Asta nu are legătură cu construcţii de infrastructură precum Nord Stream 1 şi 2 sau TurkStream. Vom menţine tranzitul de gaze prin Ucraina

- Despre acţiunile contra lui Donald Trump din Congresul SUA: ”Este puţin probabil că vor vrea să scoată din funcţie un reprezentant al partidului lor pe baza unor - după părerea mea - motive complet inventate”

- despre modificarea Constituţiei în privinţa preşedintelui, premierului şi Parlamentului: ”Astfel de schimbări sunt posibile doar după o pregătire minuţioasă şi o discuţie adâncă în societate. Este nevoie de multă atenţie”

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a fost informat imediat despre atacul armat produs joi după-amiază la sediul Serviciului Federal de Securitate (FSB), informează agenţia de presă Tass.

"Sigur că preşedintele Vladimir Putin a fost informat", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Conform unor surse citate de cotidianul Izvestia, atacul a început într-o sală de recepţie a Serviciului Federal de Securitate (FSB), după care atacatorul s-a refugiat într-o clădire din apropiere, unde a fost împuşcat mortal de agenţi ai serviciilor de securitate.

Presupusul autor al atacului armat din centrul Moscovei a fost eliminat, a anunţat joi seară Serviciul Federal rus de Securitate (FSB).

"Un individ înarmat a deschis focul pe strada Bolşaia Lubianka. Mai multe persoane au fost rănite", a transmis FSB.

"Atacatorul a fost eliminat, urmează să îi stabilim identitatea", a precizat FSB.

Indivizi înarmaţi cu mitraliere Kalaşnikov sau Saiga au deschis focul în apropierea sediului FSB, în zona Bolşaia Lubianka din Moscova, informează agenţia de presă Sputnik şi cotidianul Izvestia.

Agenţi ai serviciilor de securitate ruse au ripostat la atac.

Schimburile de focuri au fost precedate de o explozie, au declarat martori citaţi de agenţia Sputnik.

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de intervenţie, trei persoane au murit în schimburile de focuri. În acest moment, incidentul armat pare să se fi încheiat.

La faţa locului au fost mobilizaţi sute de agenţi ai serviciilor de securitate ruse, inclusiv membri ai Centrului pentru Operaţiuni Speciale şi ai Unităţii Speciale de Reacţie Rapidă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md