(doc) Cel mai tânăr consilier propune ca municipiul Chișinău să depună candidatura pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului

Ofivcialii-felicita-chisinauienii-cu-ocazia-Hramului-orasului-La-multi-ani-Chisinau-Sa-primesti-cadou-un-primar-gospodar–62662-1571042255

Cel mai tânăr consilier din CMC, membrul PAS Dumitru Ivanov, a înaintat o dispoziție prin care cere ca municipiul Chișinău să depună candidatura pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului în 2021.

Decizia presupune să fie creată o comisie, până în data de 22 septembrie 2020, care va pregăti setul de documente necesare pentru depunerea candidaturii.

Capitala Europeană a Tineretului este titlul acordat unui oraş european pe o perioadă de un an, în timpul căruia se va acorda şansa de a prezenta, printr-un program multilateral, viaţa şi dezvoltarea culturală, socială, politică şi economică legate de tineret. Această iniţiativă încurajează implementarea ideilor noi şi a proiectelor inovatoare în ceea ce priveşte participarea activă a tinerilor în societate şi încearcă să prezinte un model pentru dezvoltarea în continuare a politicilor pentru tineret în alte municipii europene.

Anterior, titlul de Capitală Europeană a Tineretului a fost obținut de următoarele orașe: Rotterdam (Olanda, 2009), Torino (Italia, 2010), Anvers (Belgia, 2011), Braga (Portugalia, 2012), Maribor (Slovenia, 2013), Salonic (Grecia, 2014), Cluj-Napoca (România, 2015), Ganja (Azerbaijan, 2016), Varna (Bulgaria, 2017), Cascais (Portugalia, 2018). În 2019, titlul îl deține Novi Sad (Serbia).

Vezi mai jos decizia înaintată.

17.Chisinau Capitala Europeana Pt Tineret by Constantin Topala on Scribd

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente