Peste 30 de tineri au fost premiați pentru implicare activă în procesul decizional și pentru mobilizare comunitară

DSC_0328 (2)

Peste 30 de tineri, lucrători din domeniul tineret, Consilii Locale ale Tinerilor şi Centre de Tineret au fost premiați în cadrul Galei Premiilor pentru Consiliile de Tineret, pentru implicarea activă în procesul decizional la nivel local şi mobilizarea comunitară a generației tinere.

Gala Premiilor pentru Consiliile de Tineret a reprezentat o modalitate de promovare a celor mai bune practici privind participarea tinerilor în procesul decizional la nivel local şi ultima activitate a proiectului TweLwe – Tinerii Lideri. Cei premiaţi sunt tineri, specialişti de tineret, parteneri şi structuri de tineret care au consemnat o evoluţie relevantă în dezvoltarea politicilor de tineret la nivel local şi au contribuit prin implicare, voluntariat, atitudine și abilităţi la crearea programelor şi instrumentelor de lucru cu tinerii.

Prima ediţie a evenimentului a inclus următoarele nominalizări:
# Cel mai reprezentativ Consiliu de Tineret;
# Cel mai bun lider al structurii de tineret;
# Cea mai receptiv specialist de tineret din cadrul APL;
# Cea mai bună campanie de advocacy;
# Cel mai bun departament din cadrul Consiliului de Tineret;
# Cel mai activ voluntar etc.

Diana Dragulea, președintă, Consiliul Raional al Tinerilor din Căuşeni: „Noi am obţinut titlul de «Cel mai bun Departament Participare Bugetară», dar exact un an în urmă, la un eveniment care a avut loc la Cahul, i-am cunoscut pe cei mai minunați, bravi, tari tineri care motivează și inspiră frumosul în tinerii care își doresc o schimbare la ei acasă. Tot un an în urmă, consiliul nostru s-a alăturat acestei mari structuri – RNCLTM –, datorită căreia ne-am ridicat consimțător. De fiecare dată când mă gândesc şi aud de ei, mă mândresc că fac și eu parte din această mare familie, pentru că noi suntem viitorul, iar viitorul începe de astăzi.”

Rostislav Profir, președinte, Consiliul Raional al Tinerilor din Cantemir: „Am avut o surpriză plăcută în momentul în care am primit titlul de «Cel mai Activ Voluntar». Mulțumesc echipei mele din Cantemir, pentru susținere și suport în promovarea voluntariatul. Mulțumesc RNCLTM pentru apreciere, NOI SUNTEM SCHIMBAREA! În acest context, un aforism descrie perfect munca noastră, a voluntarilor: «Voluntarii nu sunt plătiți nu pentru că n-au nicio valoare, ci pentru că sunt de neprețuit».”

Nicoleta Muşcinschi, președintă, Consiliul Raional al Tinerilor din Soroca: „În cadrul Galei pentru Consiliile de Tineret am fost premiată cu titlul «Cel mai Bun Lider». A fost un eveniment minunat, care a adunat oameni dragi din toate colțișoarele țării. La întrebarea moderatoarei, care sunt calităţile şi competenţele care m-au ajutat să obţin acest titlu, am răspuns fără ezitare: perseverenţa, munca în echipă şi motivaţia de a crea lucruri frumoase în comunitatea mea. Mulțumesc mult, RNCLTM pentru o organizare fabuloasă și căldura oferită.”

Tizu Irina, coordonatoare comunicare, RNCLTM: „Am realizat acest eveniment, pentru că oameni ca și noi au muncit să avem azi Consilii Locale ale Tinerilor. Pentru că aceşti minunaţi tineri nu au plecat de câte ori li s-a ivit o șansa departe de casă, dar au ales să facă ce pot ei mai bine aici, aşa cum știu ei. Cred că datorită acestei activități putem învăța mai multe unii de la alții, putem împărtăși mai multe experiențe și putem identifica noi idei de proiecte frumoase cu oameni generoși, acolo unde este nevoie de ei.”

Gala Premiilor pentru Consiliile de Tineret a reprezentat activitatea de finalizare a proiectului TweLve, desfășurat de către Reţeaua Naţională a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova (RNCLTM) în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, cu suportul U.S. Embassy Moldova.

RNCLTM este o organizație a tinerilor, constituită din Consiliile Tinerilor la nivel raional/municipal și care deține funcție reprezentativă în raport cu Autoritățile Publice Centrale, structurile neguvernamentale republicane și internaționale. O acțiune importantă în care sunt antrenate Consiliilor Locale ale Tinerilor este elaborarea recomandărilor privind planul de acțiuni și bugetul APL pe componenta tineret, acesta este o modalitate de consultare a tinerilor din diferite localități în privința problemelor care îi vizează. Pentru mai multe detalii despre activitatea organizaţiei, puteţi accesa pagina de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente