Cine sunt campionii mondiali la tenisul masculin și feminin în anul 2019

iPiccy-collage
Foto: wtatennis.com; thenational.ae

Australianca Ashleigh Barty și spaniolul Rafael Nadal au fost desemnați campionii mondiali ai anului 2019 de către Federaţia Internaţională de Tenis (ITF).

Barty a renunţat în anul 2014 la tenis pentru cricket, revenind la sportul alb în 2016, a devenit prima australiancă care a câştigat turneul de la Roland Garros de la Margaret Court în 1973, în iunie, în urma victoriei în finala cu cehoaica Marketa Vondrousova, transmite Reuters, citează AGERPRES.

Ashleigh Barty, la vârsta de 23 de ani, a devenit prima australiancă lider în cadrul Women’s Tennis Association (WTA) de la Evonne Goolagong Cawley în 1976.

usopen.org

De asemenea, jucătoarea de la Antipozi a câştigat Turneul Campioanelor şi a condus echipa Australiei la prima sa finală în Fed Cup după 1993.

„Sunt onorată să fiu numită campioana mondială ITF a anului. Sunt mândră de echipa mea şi pentru ce am realizat şi sunt nerăbdătoare ca sezonul 2020 să înceapă”, a declarat Barty într-un comunicat.

Rafael Nadal a fost laureat cu titlul mondial de Federația Internațională de Tenis (ITF) pentru a patra oară, după ce a cucerit al 12-lea său trofeu la Roland Garros şi al patrulea la US Open, ajutând şi echipa Spaniei să câştige pentru a şasea oară Cupa Davis.

cnbc.com

Unguroaica Timea Babos şi franțuzoaica Kristina Mladenovic au fost desemnate campioane mondiale ITF la dublu feminin, ele câştigând în 2019 titlul la Roland Garros, dar şi la Turneul Campioanelor. Mladenovic a reuşit să fie determinantă pentru victoria Franţei în Fed Cup, mai ales în finală.

La dublu masculin, trofeul ITF a revenit columbienilor Juan Sebastian Cabal şi Robert Farah, dubli câştigători de Mare Şlem în 2019, la Wimbledon şi US Open.

Reporter Stagiar: Petru Beșleaga

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente