/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Două tipuri de pâine de la „Franzeluța” ieri s-au scumpit, iar azi s-au ieftinit. Cum explică cel mai mare producător de panificație

missing
20 decembrie 2019, ora 11:03

După ce ieri directorul fabricii „Franzeluța” Boris Andros a spus că prețul la două dintre cele mai populare tipuri de pâine de secară a crescut, azi cel mai mare combinat de panificaţie din ţară a anunţat că revine la preţurile anterioare.

În comunicatul companiei este precizat că majorarea temporară a prețului pentru pâinea „Dacia” și „Borodinski” a fost din cauza creșterii prețului la făina de secară.

„Fiind impuşi de situaţia să introducem noul preţ al făinei de secară în prețul final al pâinii, în paralel am demarat un proces de analiză a posibilităților interne ale întreprinderii de a acoperi cheltuielile suplimentare apărute”, se mai arată în comunicat.

L-am telefonat pe directorul combinatului, pentru a explica cum se întâmplă că ieri, pâinea a fost scumpită, iar astăzi a revenit la costul anterior, chiar dacă prețul la făina de secară a rămas același. Boris Andros, însă nu ne-a răspuns la telefon.

Ieri, Andros a declarat pentru Publika TV că preţurile majorate ar fi fost valabile doar pentru punctele de comercializare oficiale ale „Franzeluţa”, iar în celelalte magazine, preţul a putut fi şi mai mare. Combinatul produce peste cinci tone de „Borodisnki” şi „Dacia” pe zi, în timp ce volumul zilnic total de producţie ajunge la 100 de tone de pâine.

Azi în magazinele din din capitală prețul pentru pâinea „Dacia” este de 5,90 lei, iar pentru „Borodinski” 7,50 lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram