‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRepublica Moldova a fost selectată în calitate de stat prioritar pentru asistenţa FAO

Republica Moldova a fost selectată în calitate de stat prioritar pentru asistenţa FAO

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Republica Moldova a fost selectată în calitate de stat prioritar pentru asistenţa Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO). Declarații în aces sens au fost făcute în cadrul unei discuții pe care prim-ministrul Ion Chicu a avut-o cu directorul general al FAO, Qu Dongyu. Oficialul străin a precizat că țara noastră  va beneficia în continuare de sprijin în sporirea competitivității sectorului agroalimentar, agricultura performantă și managementul durabil al resurselor naturale, se arată într-un comunicat publicat pe pagina Guvernului.

Oficialii au făcut un schimb de opinii privind perspectivele de cooperare ale Republicii Moldova cu FAO. În context, Ion Chicu a menționat că Guvernul apreciază suportul Organizației oferit țării noastre în diminuarea consecinţelor provocate de secetă și inundații, dezvoltarea rurală și a sectorului agroalimentar.

În conformitate cu Planul de Acțiuni al Guvernului 2020-2023, premierul a exprimat interesul Guvernului pentru a primi asistența și expertiza FAO în inițierea unui proiect nou privind consolidarea terenurilor agricole. De asemenea, aspectele care ar cădea sub incidența expertizei sunt implementarea tehnologiilor moderne în agricultură, inclusiv a celor prietenoase mediului dar și diminuarea risipei alimentare.

În ultimii ani, FAO a oferit sprijin și asistență Republicii Moldova prin 15 proiecte naționale, în valoare de circa 2 milioane de dolari, precum și în cadrul altor 5 proiecte regionale.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›