‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
16.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleTot mai puțin lapte natural în Ucraina. Industria a stabilit un nou antirecord la...

Tot mai puțin lapte natural în Ucraina. Industria a stabilit un nou antirecord la exporturi cu o scădere de aproape 50%

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Având în vedere deficitul de lapte ca materie primă și costurile ridicate pentru produsele lactate naturale ucrainene, mulți operatori găsesc o cale de ieșire în producția de produse care conțin lapte. Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al „Infagro”, scrie Latifundist.

„Consumul de astfel de produse în țară este în scădere, iar pentru unele din acestea sunt probleme la export. Cu toate acestea, Ucraina folosește cantități mari de ulei de palmier și fracțiile sale. De exemplu, importul uleiului de palmier pe parcursul a zece luni ale anului curent s-a ridicat la peste 180 de mii de tone. O parte semnificativă a acestui volum a fost utilizată pentru a produce tot felul de produse de spred, brânză și lapte condensat”, se arată în mesaj.

Astfel, potrivit analiștilor, deficitul de lapte este înlocuit într-o oarecare măsură de procesatori cu ulei de palmier și lapte de import. Potrivit raportului, creșterea importurilor amenință nu numai procesatorii, ci și producătorii de lapte.

„Dacă în Ucraina vor apărea furnizori serioși de produse lactate, aceasta va fi pentru mult timp, iar producătorii autohtoni nu-i vor putea, mai apoi, „scoate de pe rafturi”. Și asta înseamnă că în viitor nu vor avea nevoie de materii prime suplimentare. Prin urmare, acum toată lumea – atât producătorii cât și procesatorii de lapte, trebuie să-și unească forțele și să solicite de la guvern un program eficient pentru salvarea industriei”, susțin specialiștii.

Ei au subliniat, de asemenea, că sprijinul actual nu generează previziuni optimiste.

„Sprijinul de stat promis pentru creșterea animalelor în anul viitor, 2,5 miliarde grivne (împreună cu păstrarea și prelucrarea tuturor produselor agricole) nu vor scoate, cu siguranță, industria din criză”, au rezumat analiștii.

Valoarea exporturilor ucrainene de produse lactate au stabilit un nou antirecord, cu o scădere cu 47,3% în noiembrie la 11,3 milioane dolari.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›