‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
13.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaAuditul supermarketurilor din Chișinău: Unde se vând cele mai calitative și accesibile fructe și...

Auditul supermarketurilor din Chișinău: Unde se vând cele mai calitative și accesibile fructe și legume

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Pentru a determina care este calitatea, prețul fructelor și legumelor, dar și poziția pe care o ocupă supermarketurile din țară la acest capitol, East-fruit a realizat auditul rețelor naționale cât și internaționale prezente pe piața din Moldova.

Auditul a fost realizat în a doua jumătate a lunii noiembrie, iar în urma acestuia, lider în urma evaluării complexe s-a dovedit a fi rețeaua de supermarketuri Nr.1. În urma evaluării, Nr.1 ocupă prima poziție la capitolul prețuri și calitatea produselor, locul doi pentru poziția – calitatea secțiilor și al treilea pentru sortimentul de fructe și legume.

Lanțul de supermarketuri Kaufland, care a apărut recent pe piața din Moldova, a ocupat locul 2, depășind liderii naționali la capitolul sortiment, calitatea produselor și calitatea secțiilor de fructe și legume, însă cedând o poziție din cauza prețului. Cu alte cuvinte, rețeaua Kaufland s-a concentrat pe segmentul premium, justificând un preț mai mare, cu o gamă largă și de înaltă calitate.

Sursă: East-fruit.com

Locul al treilea a fost ocupat de lanțul de supermarketuri Metro Cash & Carry, care de data aceasta a pierdut poziția de frunte, ocupând locul doi la trei categorii: sortiment, calitatea produselor și prețuri, iar locul trei pentru calitatea secțiilor. Acest lucru însă nu înseamnă că Metro a cedat din calitate, ci că a apărut un concurent serios pe piață reprezentat de lanțul de supermarketuri Kaufland.

Următorul loc în clasamentul general este ocupat de lanțul de supermarketuri Fourchette. Pe locul 5 se află Linella, care a pierdut din cauza unui sortiment redus, urmată de rețelele  Green Hills, Velmart, Fidesco, Family Market.

Ratingul supermarketurilor după numărul de poziții de fructe și legume:

‹ adv ›
Sursă: East-fruit.com

Evaluarea calității și prospețimii fructelor și legumelor

Conform rezultatelor analizei calității fructelor și legumelor, precum și prospețimea acestora, pe rafturile supermarketurilor au fost observate abateri grave de la standardele minime de calitate. Au fost constatate numeroase încălcări, cum ar fi: produse stricate, deformate, deshidratate, etc.

‹ adv ›

La acest capitol, 3 lanțuri de magazine au ocupat primul loc în ceea ce privește calitatea fructelor și legumelor, și anume Nr1, Kaufland și Fourchette. La momentul inspecției, în niciun magazin al acestor rețele nu au existat încălcări în ceea ce privește calitatea produselor sau au fost nesemnificative, neafectând calitatea generală. Adică, cu alte cuvinte, nu a fost găsită aici o singură poziție defectuoasă.

Ultimul loc din acest rating este ocupat de două rețele, Family Market și IMC Market, unde a fost depistat cel mai mare număr de încălcări legate de calitatea fructelor și legumelor plasate pe rafturi.

În ceea ce privește prețul de comercializare a fructelor și legumelor, au fost luate în considerare doar pozițiile principale de fructe, legume și verdețuri, excluzând pozițiile de calitate scăzută (poziții cu defecte).

De data aceasta, cel mai mare punctaj a obținut lanțul Green Hills și Nr1, care ofereau legume și fructe la cele mai accesibile prețuri. Locul doi este împărțit între cele trei lanțuri Metro Cash & Carry, Velmart și Linella, iar locul trei – Fidesco și Family Market, urmate de Fourchette, Kaufland și IMC Market.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›