Sport

El Clasico: Aproximativ 50 de persoane au fost rănite în urma ciocnirilor între poliţie şi separatişti catalani

Ciocnirile au izbucnit pe o stradă din apropierea stadionului Camp Nou, între manifestanţi şi poliţişti veniţi în zeci de maşini. După o primă confruntare, manifestanţii, majoritatea tineri şi cu măşti pe faţă, s-au strâns în spatele unui container de gunoi, căruia i-au dat foc şi au aruncat cu pietre şi sticle în direcţia poliţiştilor.

Patruzeci şi şase de persoane au primit îngrijiri, iar opt au avut nevoie de spitalizare. Cinci manifestanţi au fost reţinuţi, iar calmul s-a reinstaurat când fanii au început să părăsească arena Camp Nou după meci.

Partida dintre FC Barcelona şi Real Madrid a fost întreruptă, miercuri, două minute din cauza unui protest al spectatorilor care doresc independenţa Cataloniei.

În minutul 55, zeci de baloane galbene au fost aruncate pe teren din tribune, ca formă de protest faţă de gloanţele de cauciuc cu care poliţia i-a împuşcat pe manifestanţii pro-independenţă, în ultimele luni. Stewarzii au avut nevoie de timp pentru a îndepărta baloanele de pe suprafaţa de joc.

"Libertate, libertate", au scandat fanii de pe Stadionul Camp Nou.

La partidă au asistat peste 93.000 de spectatori.

FC Barcelona şi Real Madrid au terminat la egalitate, scor 0-0, miercuri, pe Camp Nou, într-un meci restanţă din etapa a X-a a campionatuljui spaniol de fotbal La Liga.

Este primul 0-0 înregistrat în El Clasico din 2002.

În urma acestui rezultat, ambele echipe sunt umăr la umăr în fruntea clasamentului LaLiga, cu câte 36 de puncte. FC Sevilla ocupă locul 3, cu 31 de puncte.

El Clasico a fost programat iniţial la 26 octombrie, dar a fost amânat din cauza violenţelor din Barcelona, izbucnite după condamnarea la închisoare a unor lideri catalani separatişti.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *