Alexandr Stoianoglo, despre reținerea fostului polițist Vladislav Corcodel: „Trebuie să verificăm cât este de necesară arestarea dumnealui”

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că organele competente verifică toate probele din dosarul pe numele fostului șef al Inspectoratului Național de Investigații, Vladislav Corcodel, fiind dat în urmărire generală de trei ani, într-un dosar de îmbogățire ilicită și corupere pasivă, pentru a decide dacă acesta va fi eliberat sau se va cere instanței de judecată mandat de arestare pe un termen mai lung.

Foto: UNIMEDIA

„În această dimineață am discutat în cadrul Procuraturii privind arestul domnului Corcodel. Trebuie să verificăm toate probele acumulate din cadrul dosarului și să vedem cât este de necesară arestarea dumnealui. Această persoană a lucrat mult timp împreună cu instituții internaționale ce țin de contrabanda de țăgări. Avem nevoie de o conlucrare cu Vladislav Corcodel”, a declarat procurorul general, Alezandr Stoianoglo.

Amintim că în seara zilei de ieri, 18 decembrie, Vladislav Corcodel, dat în urmărire generală în 2016, a fost reținut.

În decembrie 2016, acesta a fost reținut în flagrant, alături de un alt polițist și un vameș, într-un dosar de corupere pasivă, fiind ulterior învinuit de luare de mită de la comercianţii de aur pentru a le „proteja” afacerile ilegale.


Pub