Pentru fiecare lovitură câte un an de pușcărie: Un bărbat din Edineț, condamnat la 3 ani de închisoare după ce și-a lovit concubina de 3 ori cu ciocanul în cap

Un bărbat originar din localitatea din Chetroșica Nouă, raionul Edineț, a fpst condamnat la trei ani de închisoare, după ce și-a lovit concubina cu ciocanul în cap.

Foto: UNIMEDIA

Infracțiunea a avut loc la data 26 mai 2019. Bărbatul, cu vârsta de 56 de ani, a consumat alcool cu doi oaspeți și concubina în vârstă de 62 de ani, la care locuia. Aceștia locuiau împreună din anul 1997. După plecarea oaspeților, însă, concubina i-a adresat anumite cuvinte care l-au jignit pe bărbat, care a lovit-o de trei ori în regiunea capului, cu ciocanul pe care-l avea în mână.

Chiar dacă concubina a insistat ca agresorul să nu fie pedepsit aspru, Procuratura Edineț a solicitat judecătorilor condamnarea acestuia la pedeapsa cu închisoarea. În instanță, procurorii au argumentat faptul că acesta nu este la prima abatere de la lege: bărbatul a comis fapte similare de violență în familie în 2016, în 2018, dar și în 2019. Astfel, pentru infracțiunile din trecut, acesta a fost pedepsit cu peste 200 de ore de muncă în folosul comunității – lucrări de îngrijire în cimitirul din sat, dar și cu pedeapsa cu închisoarea, însă fără să fi fost privat de libertate, pentru un termen de probă de trei ani.

Prin urmare, judecătorii au satisfăcut solicitarea procurorilor și l-au condamnat la pedeapsă reală cu închisoarea, în penitenciar semi-închis, pentru un termen de 3 ani. De asemenea, procurorii au obținut plasarea lui în arest imediat după ce a comis fărădelegea, iar după pronunțarea sentinței, acesta a fost escortat direct în detenție.


Pub