Controale inițiate de Primărie, după ce mai mulți părinți au primit mesaje că vor trebui să achite din buzunarul propriu cadourile oferite de municipalitate

Controale inițiate de Primăria capitalei, după ce unii părinți s-au plâns că au primit informația precum că prețul pentru cadourile promise de municipalitate copiilor va fi inclus în bonurile pentru alimentație, luna viitoare.

Foto: UNIMEDIA

Mai mulți părinți s-au plâns, anonim, că li s-a transmis informația precum că vor trebuie să plătească din propriul buzunar darurile oferite de Primărie cu titlu gratuit. Solicitat de UNIMEDIA, primarul general, Ion Ceban, a spus că nu a auzit despre astfel de cazuri și a cerut viceprimăriței responsabile de educație, Angela Cutasevici, sa efectueze verificările de rigoare, pentru a depista dacă într-adevăr s-au transmis astfel de mesaje părinților în insituțiile preșcolare din capitală și să vină cu un raport detaliat, la următarea ședință a serviciilor municipale.

Totodată, Ion Ceban a făcut apel către toți părinții, să raporteze astfel de cazuri direct Primăriei.

Amintim că peste 30 mii de copii vor primi, de sărbători, daruri oferite de Primăria Chișinău. Potrivit Angelei Cutasevici, cadourile au fost procurate de la Franzeluța și Nefis, prețul fiind în jur de 25 de lei pentru fiecare. Mijloacele financiare au fost identificate din economiile înregistrate la capitolul „alimentația copiilor", în bugetul pentru anul 2019 , fiind achiziționate 30.825 de cadouri, în valoare de 719.000 lei.


Pub