Ce urmează după punerea sub acuzare a lui Donald Trump. „Țara e mai bine ca niciodată”

Donald Trump a devenit al treilea președinte american din istorie care este supus unei proceduri de destituire, scrie stirileprotv.ro.

Foto: Trump

Așa a decis Camera Reprezentanților, controlată de democrați, după ore bune de dezbateri incendiare.

Însă judecata și verdictul vor fi date de Senat, unde republicanii lui Trump au majoritatea. Duși de val, aceștia au comparat punerea sub acuzare a lui Trump pentru abuz de putere și obstrucționarea Congresului cu falsa acuzare de trădare a lui Iisus în fața lui Pilat din Pont.

O lovitură de ciocănel istorică a marcat votul prin care Camera Reprezentanților l-a pus sub acuzare pe președintele Trump. A fost, însă, un vot de partid.

Rashida Tlaib, parlamentar democrat: „Nu poate fi o opțiune să trecem cu vederea aceste infracțiuni împotriva țării noastre”.

Trump era la un miting electoral tocmai în Michigan, la vreo 960 de kilometri depărtare de Washington, când a aflat rezultatul votului.

Donald Trump: „Apropo, parcă nici nu se simte că am fost puși sub acuzare. Țara e mai bine ca niciodată, n-am făcut nimic în neregulă. Prin acțiunile lor, nebunii din „Casa democraților” ai lui Nancy Pelosi și-au pus singuri un etern stigmat al rușinii”.

Trump, al 45-lea președinte al Statelor Unite, a devenit doar al treilea lider american pus sub acuzare, după Bill Clinton și Andrew Johnson. Potrivit argumentării formulate de democrați, demersul este menit „să apere Constituția, pentru că președintele nu poate fi mai presus de lege.”

După punerea sub acuzare a președintelui, Senatul urmează să acționeze că o „instanță” cu fiecare dintre senatori jucând rolul, cel puțin teoretic, de „jurat” independent.

Însă, spre deosebire de Camera Reprezentanților, republicanii sunt cei care dețin controlul în Senat și deja au anunțat că sunt trup și suflet alături de Donald Trump.

Faza decisivă a procedurii de destituire va începe, probabil, luna viitoare.


Pub