(video) Maia Sandu, despre eliberarea lui Vlad Filat: „Eu chiar nu cred că Igor Dodon nu a știut despre acest lucru”

Lidera PAS, Maia Sandu, spune că nu a vorbit cu Vlad Filat, după ce acesta din urmă a fost eliberat. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii În Profunzime de la Pro TV.

Foto: UNIMEDIA

Sandu spune că nu are ce vorbi cu Filat. „Nu am ce să discut cu el, doar de să-l întreb de ce nu întoarce banii la stat”.

Cât ține de eliberarea lui Filat, Sandu afirmă că Igor Dodon ar fi știut de demersul făcut de șeful Penitenciarului 13 și de decizia judecătorului, de pe urmă. Întrebată de acest demers și de faptul că a fost semnat în ultima zi a Guvernului Sandu, fosta prim-ministră susține că este o coincidență, o surprinde. „Forte ciudat această coincidență. Și chiar nu cred că Igor Dodon nu a știut de acest lucru. Pentru că Igor Dodon are relații bune cu judecători, inclusiv cu judecători de la judecătoria care la eliberat. Eu nu cred că ei au îndrăznit să ia asemenea decizii, fără să informeze”, a conchis Sandu.

UNIMEDIA amintește că pe 3 decembrie, Vlad Filat, condamnat la nouă ani de pușcărie pentru abuz de putere, a fost eliberat din închisoare, după patru ani de detenție.


Pub