De la Moscova la Sankt Petersburg: Ce face Igor Dodon în Rusia

Președintele Igor Dodon se află în aceste zile într-o vizită oficială în Rusia. Pe pagina sa de Facebook, Dodon spune că s-a întâlnit cu mai multe persoane oficiale, chiar și cu Patriarhul Moscovei, Kiril.

Foto: UNIMEDIA

De dimineață, președintele a spus că în cadrul vizitei de lucru în Federația Rusă, a avut o întrevedere la Moscova cu președintele consiliului de administrație al Băncii „Sberbank”, German Gref.

„Am discutat diverse subiecte, inclusiv tendințele din economia mondială și cea regională, precum și oportunitățile de implementare a unor proiecte comune în Republica Moldova”, spune Dodon.

Mai târziu a avut o întrevedere cu Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill.

„Am comunicat într-o atmosferă foarte caldă cu conducătorul Bisericii noastre, din care face parte Mitropolia Moldovei. L-am felicitat pe Sanctitatea Sa cu ocazia sărbătorii Sfîntului Nicolae Făcător de Minuni și l-am invitat să efectueze o vizită pastorală în Moldova, la anul viitor.

L-am asigurat pe Patriarhul Kirill de faptul că poporul nostru va păstra și în continuare credința față de Biserica noastră, iar toate ramurile puterii din țara noastră vor acorda o atenție deosebită păstrării valorilor noastre tradiționale și consolidării statutului familiei în societatea noastră”.

Acum seara, Igor Dodon a mai pus o postare. Acesta spune că pleacă la Sankt Petersburg. „După finalizarea discuțiilor consistente de la Moscova, am decis să mă deplasez la Sankt Petersburg cu trenul de mare viteză „Sapsan”. Este foarte comod și modern.

Ar fi bine să avem și noi un asemenea proiect, care ar uni regiunea de nord cu regiunea de sud a Moldovei!”, a conchis Dodon.

Precizăm că până la sfârșitul lunii decembrie, Igor Dodon ar putea pleca într-o vizită de lucru la Ankara, la invitația președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan.


Pub