Panică la bordul unui avion
Externe 19 decembrie 2019, 16:04 | 1265

O femeie a provocat panică într-un avion, care urma să decoleze de pe un aeroport din Istanbul. Ea a scos din geantă un exemplar din Coran și a amenințat că aruncă aeronava în aer. Cum s-a terminat incidentul, aflați în cele ce urmează.

TURCIA Incidentul s-a produs cu câteva minute înainte de decolare. Femeia, care nu a stârnit nicio suspiciune echipajului de la bordul aeronavei, s-a ridicat în picioare, cu un Coran în mână, și s-a declarat susținătoare a clericului Fethullah Gulen, opozant al lui Erdogan. Ea a amenințat că aruncă aeronava în aer, dar a fost imobilizată de ceilalți pasageri, până la venirea poliției. Ulterior, o echipă de securitate a cercetat aeronava și nu a găsit niciun pachet suspicios la bord.

JAPONIA Nord-estul Japoniei a fost zguduit de un cutremur de 5,5 pe Richter. Epicentrul seismului s-a aflat la o adâncime de 50 de kilometri. Deocamdată, nu au fost anunțate victime sau pagube materiale. Presa locală scrie însă că mai multe locuințe din zonele afectate au rămas fără curent electric. Agenţia de Meteorologie din Japonia a precizat că nu a fost emisă nicio alertă de tsunami.

GERMANIA Oraşul german Munchen a declarat stare de urgenţă climatică şi intenţionează să reducă aproape în totalitate emisiile de carbon până în anul 2035. Administraţia orașului a precizat că vrea să implementeze măsuri concrete până la jumătatea anului viitor pentru a atinge noul termen limită. Gestul survine la câteva zile după ce autoritățile din Berlin au luat o decizie similară. Declararea „urgenţei climatice” est un gest simbolic adoptat inițial de deputații britanici şi cei ai Uniunii Europene, dar şi în diferite oraşe ale lumii. 

Opinia ta contează. Comentează!