Camera Reprezentanților l-a pus oficial sub acuzate pe Donald Trump
Externe 19 decembrie 2019, 16:07 | 1135

Donald Trump a fost pus sub acuzare pentru abuz de putere. Astfel, Trump devine al treilea președinte american pus sub acuzare, dar primul republican. Deși previzibilă, decizia Camerei Reprezentanților l-a înfuriat pe liderul de la Casa Albă.

Așa au început cele zece ore de dezbateri în Camera Reprezentanților, în urma cărora președintele american a fost pus sub acuzare. Primul articolul de inculpare a lui Donald Trump, pentru abuz de putere, a fost aprobat cu 230 de voturi „pentru” şi 197 „împotrivă”. Cel de-al doilea, pentru obstrucționarea Congresului, a trecut cu 229 voturi „pentru” la 198 „împotrivă”. Astfel, Donald Trump este al treilea președinte american pus sub acuzare după Andrew Johnson și Bill Clinton, dar primul republican. În continuare, ancheta se mută în Senat, unde domină republicanii. Donald Trump va trebui să dovedească că nu s-a folosit de funcția sa pentru a-l convinge pe șeful statului din Ucraina să îl ancheteze pe Joe Biden, posibil contracandidat la alegerile de anul viitor pentru Casa Albă. Vădit supărat de decizie, liderul de la Casa Albă își pune nădejdea în republicanii din Senat.

Senatul, aflat sub controlul Partidului Republican, va stabili, în luna ianuarie, prin majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este sau nu vinovat. Dacă va fi găsit vinovat, Trump va fi destituit. 

Opinia ta contează. Comentează!