Fostul sediu al Partidului Democrat de pe strada Armenească a rămas fără cei trei trandafiri
Politic 19 decembrie 2019, 21:39 | 1790

Trandafirii de pe fostul sediul al Partidului Democrat din Moldova ba dispar, ba apar. Doi muncitori au fost surprinsi astazi cum scot simbolul democratilor de pe panoul informativ din fata fostului sediu, potrivit Rise Moldova. Doar ca spre seara trandafirii au fost pusi la loc. Contactat telefonic, deputatul PD Sergiu Sarbu ne-a spus ca probabil municitorii au obosit si nu si-au dus lucrul pana la capat.

Democrații s-au mutat de la sediul de pe strada Armenească la mijlocul lunii septembrie, argumentînd că formațiunea nu-și mai poate permite întreținerea acestei clădiri. PDM a revenit la sediul anterior de pe strada Tighina, unde s-a aflat pînă în anul 2017. Conform extraselor cadastrale, clădirea luxoasă de pe strada Armenească, de peste 7.000 de metri pătrați, se află sub sechestru de la sfârșitul lunii noiembrie 2019, la cererea Agenţiei de Recuperare a Bunurilor Infracţionale. Până a ajunge la PD, imobilul a pustiit aproape zece ani. A fost construit în perioada 2006-2008 de Stayer SRL, pe site-ul companiei proiectul e identificat drept „bloc administrativ şi hotel”. Stayer este afacerea de familie a lui Vladimir Baldovici, fost ministru al Construcțiilor în perioada comunistă, scrie rise.md. Beneficiarul și proprietarul construcției a fost Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, doar că membrii formațiuni așa și n-au mai apucat să se mute în ea. A fost vândută în ianuarie 2017.

Iar Hammer-ul liderului PD, Vladimir Plahotniuc, a ajuns la un coleg de-al său. Mai exact, automobilul a fost cumpărat de deputatul democrat din Legislativul Găgăuziei, Ilia Uzun. La ședința de ieri a Adunării Populare de la Comrat, Uzun a confirmat că a procurat mașina de la Plahotniuc, cu precizarea că automobilul a fost cumpărat din banii proprii.

Mașina este din 2003 și l-ar fi costat 120 de mii de lei. Pe site-urile specializate acesta costă de la 170 până la 517 mii de lei.

Opinia ta contează. Comentează!