Reducerea de 50 la sută la importul maşinilor de tip hybrid a fost anulată de Parlament
Economic 19 decembrie 2019, 21:41 | 1867

Reducerea de 50 la sută la importul maşinilor de tip hybrid nu a trecut de Parlament. Prevederea se conținea în proiectul politicii bugetar-fiscale pentru 2020, care a fost votat astăzi în lectură finală. „Este favorizat un agent economic din anturajul PSRM”, au acuzat deputații din opoziție.

Deputații Liviu Vovc și Lilian Carp au înaintat un amendament, prin care să fie păstrată reducerea de 50 la sută, dar acesta a fost respins cu votul majorității deputaților.

Potrivit deputaților ACUM, guvernarea facilitează firma unui antreprenor, care importă mașini.

Argumentul ministrului Finanțelor este că prin această modificare se dorește stimularea importării automobilelor care dăunează cel mai puțin mediul înconjurător.

Experții economici spun că această modificare nu este una bine-venită.

Consilierul socialist Vasile Chirtoca nu ne-a răspuns la telefon pentru a comenta declarațiile deputaților din opoziție. Potrivit prevederilor, din ianuarie 2020, cota accizului va fi micșorată cu 50% doar pentru autoturismele de tip plug-in hybrid. În cazul celorlalte automobile de tip hybrid clasic, care au beneficiat până acum de o reducere de 50%, cota de acciz va fi micșorată doar cu 25%. 

Opinia ta contează. Comentează!