Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Economic

19 Dec. 2019 / 17:18

Premiul anual în mărime de 50% din salariul de bază, urmează a fi reintrodus

Salariile dădacelor, asistenţilor educatorilor, bibliotecarilor şi muzeografilor se vor majora în anul 2020, iar premiul anual în mărime de 50% din salariul de bază, urmează a fi reintrodus. Un proiect de lege în acest sens, a fost votat astăzi de către Parlament.

Proiectul mai prevede şi sporuri lunare de până la 1 100 de lei pentru titlul ştiinţific şi ştiinţifico-didactic. Persoanele distinse cu titluri onorifice vor avea un spor lunar de până la 250 de lei.

Totodată, se vor egala clasele de salarizare pentru educatori, învăţători şi profesori. Se vor majora salariile pentru persoanele cu funcţii de demnitate publică din autorităţile publice locale cu o populaţie sub 20 000 de locuitori.

Personalul unităţilor bugetare din stânga Nistrului, din satul Varniţa, raionul Anenii Noi, satele Copanca şi Hagimus, raionul Căuşeni, din municipiul Bender, precum şi din cadrul subdiviziunilor din raionul Dubăsari ale Ministerului Afacerilor Interne vor beneficia de salariu majorat cu 4 clase de salarizare succesive.

Deputaţii vor reveni, în regim de lucru, în anul 2020, la revizuirea şi altor clase de salarizare care necesită reexaminare prioritară, inclusiv pentru angajaţi antrenaţi în procesele tehnologice la Centrul naţional de transfuzie a sângelui.

Proiectul presupune costuri financiare estimate la circa 373,4 milioane de lei în calcul anual. Cheltuielele sunt prevăzute în proiectul bugetului de stat pe anul 2020 şi pe termen mediu 2021 – 2022.

Comentarii