16:55:55 28.03.2024
Stiri

Un fost șef al din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al MAI, reținut pentru ÎMBOGĂȚIRE ILICITĂ. Cine este fostul om al legii ridicat chiar de lângă sediul MAI

Social 19.12.2019 10:20 Vizualizări1957 Autor: Ziarul National
Un fost șef al din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al MAI, reținut pentru ÎMBOGĂȚIRE ILICITĂ. Cine este fostul om al legii ridicat chiar de lângă sediul MAI deschide.md


Un fost șef din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al MAI a fost reținut ieri în stradă de procurorii anticorupție. Acesta este învinuit de îmbogățire ilicită și corupere pasivă.

Potrivit deschide.md, ar fi vorba de Vladislav Corcodel, fostul șef unei secţii din cadrul Direcţiei Investigarea Fraudelor Economice (DIFF), care împreună cu alți doi poliţişti a fost învinuit de luare de mită de la comercianţii de aur pentru a le „proteja" afacerile ilegale.

Fostul funcționar este bănuit că ar fi deghizat veniturile, pe care le-a obținut prin încălcarea legii, în bunuri care creau impresia că erau obținute cu respectarea legii, spun procurorii. Fostul șef de la INI și-ar fi început activitatea ilegală de care este învinuit în 2016, iar la sfârșitul acestui an a fost pornită cauza penală. Fostul om al legii s-a eschivat de la urmărirea penală și urma să fie anunțat în căutare internațională.

Mai exact, fostul șef din cadrul Inspectoratului Național de Investigații a obținut numeroase bunuri în valoare semnificativ diferită de declarațiile lui de avere din acea perioadă: casă la sol, apartamente, autoturisme înscrise pe mai multe rude apropiate, dar și safeuri bancare cu zeci de mii de euro și dolari depozitați. Suplimentar, veniturile presupus ilegale ale acestuia i-au permis să-și întrețină copilul aflat în afara țării.

Astfel, reținerea acestuia a avut loc în baza mandatului și încheierii judecătorești emise la solicitarea procurorilor, în decembrie 2016, după ce învinuitul s-a eschivat de la urmărirea penală. Procurorii au folosit toate metodele legale de citare a învinuitului, inclusiv anunțarea învinuitului în căutare internațională și emiterea unui mandat de arest în privința acestuia.

Astfel, pronunțarea încheierii judecătorești privind reținerea învinuitului a avut loc în lipsa acestuia. În schimb, în perioada în care acesta s-a eschivat, procurorii au desfășurat un set impunător de acțiuni de urmărire penală și au acumulat probe care ar arăta vinovăția acestuia.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md