Linkuri accesibilitate

Rusia va contesta decizia de interzicere a țării de la toate evenimentele sportive majore din cauza dopajului


Rusia urmează să conteste decizia de interzicere a țării de la toate evenimentele sportive majore timp de patru ani pentru dopaj.

Agenția rusă antidoping RUSADA a declarat, pe 19 decembrie, că a „nu este de acord” cu pedepsele impuse săptămâna trecută de Agenția Mondială Antidoping (WADA) și că o scrisoare către WADA va fi pregătită în numele președintelui „în următoarele 10-15 zile” și că va declanșa o acțiune de apel în Curtea de Arbitraj pentru Sport din Lausanne.

Pe 9 decembrie, comitetul executiv al AMA a luat decizia unanimă de a interzice sportivilor și oficialilor din Rusia la olimpiade, campionatele mondiale și alte evenimente majore timp de patru ani.

Această decizie a venit după ce WADA a ajuns la concluzia că Moscova a manipulat datele de laborator predate anchetatorilor săi în ianuarie.

La conferința sa de presă anuală, președintele rus Vladimir Putin a declarat că WADA a acționat în mod nedrept.

Interdicțiile impuse înseamnă că steagul și imnul Rusiei nu vor putea apărea la evenimente precum Olimpiada de la Tokyo 2020 și Cupa Mondială de fotbal 2022 din Qatar, dar sportivii ruși care pot dovedi că nu sunt atinși de scandalul de dopaj vor putea concura ca neutri sub pavilionul olimpic.

XS
SM
MD
LG