Parlamentul a votat demisia, din funcția de judecător al CSJ, a lui Oleg Sternioală

news2_big

Judecătorul și vicepreședintele Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al Curții Supreme de Justiție (CSJ), Oleg Sternioală, a fost demis din ambele funcții de parlament. Acest proces este unul formal, întrucât acesta și-a depus demisia la începutul lunii decembrie.

Amintim că CSM, pe 4 noiembrie, l-a lipsit de imunitate pe magistratul CSJ Oleg Sternioală. Această hotărâre în urma sesizării Procuraturii Generale, referitoare la efectuarea unor acțiuni de urmărire penală în privința judecătorului. Oleg Sternioală, după această decizie, a fost reținut. El este cercetat într-o cauză penală pornită pe faptul spălării banilor în proporții deosebit de mari, dar după ce a petrecut două zile în izolatorul Centrului Național Anticorupție, a fost lăsat să plece acasă.

Oleg Sternioală a fost numit în funcție de judecător la Judecătoria Ciocana, în anul 2001, pe un termen de cinci ani, iar în 2006 a fost numit în funcția de judecător până la atingerea plafonului de vârstă. În 2014, Sternioală a fost numit în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție până la vârsta de 65 de ani, iar în 2017, magistratul a fost numit în funcția de vicepreședinte al Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al Curții Supreme de Justiție. Mandatul trebuia să expire în 2021.

Decizia de astăzi a parlamentului poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 30 de zile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente